Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:704002
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.10.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Juridiskās atbildības jēdziens un principi    4
2.  Juridiskās atbildības veidi    7
2.1.  Civiltiesiskā atbildība,tās pamati    7
2.2.  Disciplinārā atbildība    10
2.3.  Administratīvā atbildība    11
2.4.  Kriminālatbildība    12
3.  Administratīvās atbildības pārkāpums manā praksē    14
  Secinājumi    15
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    17
Darba fragmentsAizvērt

Darba mērķis ir iepazīt,apkopot informāciju par juridisko atbildību,kā arī tās veidiem,izsecināt kādas pazīmes raksturīgas attiecīgajai juridiskajai atbildībai .
Manuprāt, juridiskā atbildība ,ir svarīga un aktuāla,jo mūsdienu sabiedrībā un tās daudzveidīgajās un sarežģītajās attiecībās katram sabiedrības loceklim jāpārzina un jāspēj samērot savas tiesības ar pienākumiem. Ar juridisko atbildību,mums pašiem to pat neapzinoties saskaramies dažādās dzīves situācijās ikdienā- darbavietā ,mājās ,uz ielas un citur.
Darba procesā iepazīšos ar juridiskās atbildības jēdzienu un principiem,tālāk izskatīšu kādi ir juridiskās atbildības veidi,kā arī detalizētāk iepazīšos ar civiltiesiskās ,disciplinārās,administratīvās un kriminālatbildības veidiem.
Man kā amatpersonai ir nācies saskaries ar administratīvā pārkāpuma izrietošajām sekām ,apskatīšu darbā konkrētu gadījumu,kura rezultātā tiku saukta pie administratīvās atbildības.
Lai sagatavotu darbu izmantošu civillikumu, krimināllikumu, Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksu, juridisko terminu vārdnīcu,nedēļrakstu,,Jurista vārds’’kā arī interneta portālus –politika.lv,likumi.lv u.c.
Viens no jautājumiem,ko pēta tiesību teorija,ir juridiskā atbildība,jo pastāvot tiesību un pienākumu sistēmai,pastāv arī atbildība par šīs sistēmas pārkāpumu.Juridiskā atbildība,būdama viena no tiesību sistēmas sastāvdaļām,pilda tajā svarīgas funkcijas.
Juridiskās atbildības definīcijas ir vairākas,viena no tām juridisko atbildību traktē šādi: juridiskā atbildība ir valsts piespiešanas piemērošana tiesību pārkāpējam,kurai ir personisks ,mantisks vai organizatorisks raksturs.
Ar juridisko atbildību saprot valsts piepiešanu tiesību prasību pildīšanai,tiesiskās attiecības,kad katrai no pusēm jāatbild citas puses,valsts un sabiedrības priekšā;valsts piespiešanas piemērošanu tiesībpārkāpējiem par izdarīto tiesībpārkāpumu,kam personisks,mantisks vai organizatorisks raksturs un kas paredzēti tiesību normās.1
Juridiskā atbildība vienmēr saistīta ar valsts piespiešanu,kā arī neizdevīgu seku iestāšanos tiesībpārkāpējam personiska,mantiska vai organizatoriska rakstura veidā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1188139
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties