Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:696883
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.05.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 17 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Juridiskā atbildība ir viena no tiesību teorijas svarīgākajām kategorijām, ar kuru saprot valsts piespiešanu tiesību prasību pildīšanai, tiesiskās attiecības, kad katrai no pusēm jāatbild citas puses, valsts un sabiedrības priekšā; valsts piespiešanas piemērošanu likumpārkāpējiem par izdarīto tiesībpārkāpumu, kam personisks, mantisks vai organizatorisks raksturs un kas paredzēti tiesību normās.
2. Juridiskās atbildības sekas var būt personiska rakstura (piemēram, brīvības atņemšana), mantiska rakstura (piemēram, naudas sods), organizatoriska (piemēram, aizliegums ieņemt noteiktu amatu).
3. Atkarībā no tiesību pārkāpumu rakstura juridisko atbildību iedala disciplinārajā atbildībā, administratīvajā atbildībā, kriminālatbildībā un civiltiesiskajā atbildībā. Savukārt tiesību pārkāpumus atkarībā no to sabiedriskās bīstamības iedala civiltiesiskos pārkāpumus, disciplināros likumpārkāpumos, administratīvos likumpārkāpumos un noziedzīgos nodarījumos.
4. Civiltiesiskā atbildība ir saistība, kas rodas neatļautas darbības rezultātā, papildina, aizstāj jau esošu vai rodas no jauna (deliktā) un kas izpaužas pienākumā novērst vai mazināt neatļautās darbības sekas ar zaudējumu atlīdzināšanu, mantisku kompensāciju, līgumsodu vai citādu apmierinājumu un kura izpildei iespējams piemērot valsts piespiedu līdzekļus.
5. Lai iestātos civiltiesiskā atbildība tiesību pārkāpuma dēļ, ir jābūt šādiem nosacījumiem: prettiesiska rīcība; personas vaina; zaudējumu esamība un to apmērs; cēlonisks sakars starp prettiesisko rīcību un zaudējumiem.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1379373
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties