Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:126621
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Juridiskā atbildība    4
1.1.  Juridiskās atbildības veidi    8
1.2.  Juridiskās atbildības elementi    9
2.  Juridiskās atbildības noteikšana (no soda noteikšanas)    25
  Nobeigums    25
  Izmantotās literatūras saraksts    26
Darba fragmentsAizvērt

Taču svarīgākais apstāklis, lai vispār piemērotu sodu, ir tas, ka, jānoskaidro vai persona vispār ir vainīga, tas ir vai personas darbībā vai bezdarbībā ir vaina nodoma vai neuzmanības formā. Šis apstāklis ir saistīts ne tikai ar vainu, bet vispār ar personas atbildību, jo, ja prettiesiskās darbībās vai jebkurās citās darbībās nav personas vainas, šo personu nevar saukt pie atbildības un līdz ar to arī sodīt.
Personas vaina konkrētā tiesībpārkāpumā ir jāpierāda. Pie tam personai nav jāpierāda savs nevainīgums, bet kompetentām valsts institūcijām jāpierāda personas vaina.
Personai neiestājas atbildība arī un līdz ar to šo personu nevar sodīt par citas personas izdarīto tiesībpārkāpumu. Sods vienmēr ir atkarīgs no pašas personas vainas. Personai nevar piemērot lielāku sodu par to, kas paredzēts likumā, un arī par to, cik liela ir personas vaina konkrētā tiesībpārkāpuma izdarīšanā.
Vaina un sods ir cieši saistīti saucot pie kriminālatbildības vai administratīvās atbildības, jo kā paredzēts likumā, lai personu sodītu obligāti jānoskaidro personas vaina.

NOBEIGUMS
Pēdējā laika fakti liek domāt par to, ka liela daļa likumu tiek pieņemti Latvijas Republikā vadoties no atsevišķu, ar iespēju ietekmēt likumdevēju vai darboties tajā, indivīdu vai to grupējumu šauri personīgajām interesēm. Teikto var attiecināt uz Pensiju likumu, kas neilgu laiku pastāvējušajā variantā ļāva atsevišķām personām izkārtot pensijas, kuru apmērs krietni pārsniedz vidējo darba algu valstī. Var minēt arī vairākus piemērus, kad tautas labklājības, nacionālās identitātes saglabāšanas vārdā, tiek radīti īslaicīgi likumi, kuri atsevišķiem indivīdiem un to grupējumiem ļāva realizēt savas materiālās intereses. Tādā gadījumā šis uzskaitījums būtu diezgan garš.
Izpētot likumus, kuri regulē sodu noteikšanu un piemērošanu man radās iespaids, ka tie visi ir pārāk demokrātiski attiecībā uz likumpārkāpējiem. Ar šo izteicienu es negribu noliegt likumpārkāpēju tiesības, bet gan norādīt uz to, ka šāds likumu daudzums dod iespējas normu robežās variēt ar piemērojamo soda veidu. No vienas puses šī iespēja ir pozitīva- ļauj piemērot visatbilstošāko soda veidu, bet no otras puses tā dod iespēju likumpārkāpējam meklēt likumā variantus, kuri paredz mazāku sodu. Mans viedoklis par to ir sekojošs- vajadzētu ieviest likumus, kuri būtu daudz plašāki- un vieglāk piemērojami konkrētam likumpārkāpumam.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1328140
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties