Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:567153
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 24 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
  Jumti vakar, šodien rīt    4
1.  Jumta kostrukcijas    7
2.  Jumta segumi    12
3.  Jumta aizsardzība    38
  Secinājumi    40
  Izmantotā literatūra    42
  Veikala "Kurši" apmeklējums    43
  Pielikums    44
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi.
Jumtu segumu produktu skaita piedāvājums rada lielu apmulsumu un jautājumu burzmu, no kura izdarīt savu izvēli paliek arvien grūtāk. Ņemot vērā šo informāciju un situāciju, rodas būtiski jautājumi un secinājumi.
Šobrīd apskatīsim jautājumus, kuri skar jumtu izbūvi un seguma izvēli. Pirmais būtiskākais jautājums un atzinums ir tāds, ka jebkuras būvniecības uzsākšana ir laicīgi jāsaplāno. Arī jumta seguma ieklāšanas un rekonstrukcijas darbi ir ļoti savlaicīgi uz priekšu jāsaplāno, lai izvēlētais darbu veicējs tos varētu uzsākt ieplānotajā laikā un nams nepaliktu bez jumta lietus un sniega laikā.
Otrs jautājums skar izmaksas, kas lielai daļai ir ļoti komplicēts nosacījums un beigu beigās var ietekmēt to, kāds būs nama jumts un cik kvalitatīvi tas būs uzlikts. Šobrīd ar katru brīdi pieaug gan jumta materiālu gan darba izmaksu cenas. Ir parādījusies jauna tendence no klientu puses, kad sadarbības līgums ar darba veicēju tiek parakstīts jau ļoti ilgu laiku pirms jumta izbūve vēl tikai notiks. Tas nozīmē to, ka pie šiem straujajiem cenu pieauguma tempiem ir ļoti svarīgi laikus domāt par sava nama jumtu un to, kas to veiks. Noslēdzot laikus sadarbības līgumu, tiek iegūts precīzs darbu uzsākšanas laiks un noslēgtā līguma darbu cena tiek nofiksēta un nav pakļauta pieauguma riskam.
Trešais jautājums arī skar izmaksas taču nedaudz savādākā nozīmē. Šis izmaksu jautājums veidojas no tā, ka procentuāli nevienmērīgi mainoties būvmateriālu cenām uz katru pozīciju atsevišķi, mainās pilna jumta apjoma materiāla, elementu un uzlikšanas izmaksas. Tas nozīmē to, ka pilna jumta komplektācija ar vienu materiālu pirms kāda laika maksāja vairāk un tas tika atzīts par dārgāku, tad šobrīd var izrādīties tā, ka pilna komplektācija ar šo pašu materiālu attiecībā pret citiem ir būtiski izmainījusies. It sevišķi ir novērojams cenu izlīdzinājums starpbitumena šindeļa un betona dakstiņa materiālu segumiem. Tāpēc pirms lēmuma pieņemšanas ir jāveic rūpīga projekta izmaksu tāmēšana.
Ceturtā lieta ir tā, ka klientu prasības pieaug pēc pilna servisa pakalpojumiem arī jumtu būvniecībā. Tas nozīmē to, ka izvēlēties jumta segumu ir ļoti svarīgi, bet vēl svarīgāk ir tas, kas to uzliks uz nama. Latvijā sāk veidoties šādi sadarbības modeļi, kuri piedāvā pilnu servisa pakalpojuma ciklu, sākot no materiālu iegādes, piegādes līdz uzlikšanai. Kā viens no kvalitātes svarīgākajiem kritērijiem ir garantijas jautājums un tieši šis piemērs rada drošu materiāla un darba garantiju. Tas nozīmē to, ka materiālu tirgotājs nodrošina ražotāja doto garantiju un jumta licējs dod savu darba garantiju. Veidojot šādu sadarbības modeli starp tirgotāju un licēju, tas uzliek augstus kvalitātes kritērijus tieši jumtu licējiem, lai tas tiktu novērtēts un atzīts par kvalitatīvu un uzticamu sadarbības partneri.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties