Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:734150
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Johans Sebastiāns Bahs bija izcils vācu komponists, pedagogs un ērģelnieks. Johans Sebastiāns Bahs bija arī iizcils klavesīnists, tādēļ daudzus skaņdarbus sakomponēja klavesīnam :
svītas, sonātes, prelūdijas, fūgas (polifonijas formā).
savus skaņdarbus Johans Sebastiāns Bahs komponēja visās iespējamās tonalitātēs.
Savā daiļradē Johans Sebastiāns Bahs bija pārņēmis un pilnveidojis ērģeļmūzikas tradīcijas. Lielu daļa Johana Sebastiāna Baha ērģeļu daiļradē ieņem luterāņu reliģiskie dziedājumi visam baznīcas kalendārajam gadam. Johanam Sebastiānam Baham ir daudz prelūdiju, fūgu un tokātu ērģelēm.
Johans Sebastiāns Bahs komponēja arī skaņdarbus orķestrim. Tie ir seši Brandenburgas koncerti. Šie koncerti tika veltīti Brandenburgas grāfam. Grāfs lūdz, lai Johans Sebastiāns Bahs viņam uzraksta kādu labu skaņdarbu. Johans Sebastiāns Bahs arī sakomponēja tos 6 Brandenburgas koncertus. Taču, kad Johans Sebastiāns Bahs sakomponēja šos skaņdarbus un aizsūtīja Brandenburgas grāfam, grāfs par tiem nemaz neuzzināja un šos 6 Brandenburgas koncertus atrada tikai pēc Brandenburgas grāfa nāves. Šie 6 Brandenburgas koncerti bija uzrakstīti concerto grosso formā.
Johans Sebastiāns Bahs komponēja arī vokālo mūziku. Vokālās mūzikas darbiem ir baznīcas kantātes. Šīs kantātes ir rakstītas visam kalendārajam gadam. Tagad ir saglabājušies ap 200 darbiem, kuri sarakstīti ar dažādiem tekstiem.
Johans Sebastiāns Bahs savas dzīves laikā bieži mainīja dzīvesvietu – no pilsētas uz pilsētu. Un gandrīz vienmēr, Johans Sebastiāns Bahs pārbrauca, jo viņam nepatika apstākļi priekš mūzikas sacerēšanas. Johans Sebastiāns Bahs ne tikai komponēja mūziku, bet arī pētīja vācu un itāļu komponistu garbus, piemēram, A. Skarlatti, F. Kuperēna mūziku. Johans Sebastiāns Bahs savā daiļradē izmantoja vācu tautas dejas un dziesmas.
Johans Sebastiāns Bahs bija ielūgts uz Drezdanu, lai piedalīties tādās kā mūziķu sacensības ar Lui Māršanu. Pirms uzstāšanos abi sāncenši iepazinās, viņi abi bija izcili klavesīnisti un ērģeļnieki. Taču sacensības nemaz nenotika, jo Luī Māršans aizbrauca, atzinoties, ka Johans Sebastiāns Bahs ir labāks par viņu.
No 1708. gada Johans Sebastiāns Bahs pārvācās uz dzīvi Veimārā, tieši šeit komponists izveidoja savus labākus skaņdarbus ērģelēm. Starp tiem vispopulārāka ir Tokāta re minorā, slavenākā Passkālija do minorā. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1136964
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties