Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:158633
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jānis bija nācis no nabadzīgas ģimenes, tādēļ jau agri tam nācās iet strādāt, lai apgādātu sevi un ģimeni: „ Nabaga zēns, kalpa dēls, mūžīgās pastalās iekāpis, melnu lakatiņu ap kaklu, mūžīgi salāpītiem elkoņiem un sēžamo vietu. ”
Jānis bija īsts vīrietis, jo viņš vēlējās darīt tikai tādus darbus, kas pierādītu viņa vīrišķību. Lai to pierādītu, viņš saderēja ar Miķeli par to, kurš nopļaus vienu vālu zāles: „„ Pļausim vienu vālu katrs! ” – es saucu.” Šajās derībās viņš uzvarēja un tādēļ viņš sajutās daudz labāk, jo domāja, ka šī uzvara cels viņa vērtību Aijas acīs. Jānis arī nebija apmierināts tad, kad saimniece lika tam plūkāt lupatiņas, jo šādi darbi esot sieviešu, nevis vīru cienīgi.

Aija šajā triloģijā ir viens no svarīgākajiem tēliem. Viņas vārdā nosaukta grāmata un triloģijas pirmā daļa, kurā stāsta par Jāņa sastapšanos ar šo skaisto meiteni.
Aija bija bagāta saimnieka audzēkne, kas mācījās kopā ar Jāni: „Bet viena skolā nāca, kurai neuzdrošinājos rakstīt, kaut gan man viņa patika par visām labāk. Tā bij par mani gadu vai arī divus gadus vecāka, ļoti skaista un apdāvināta meita, bagāta saimnieka audzēkne.” Viņa bija bārene ar labām manierēm, kas zināja kā uzvesties: „Un Aija, kas tā tikai esot par meitu! Kā liels cilvēks viņa tevi saprotot un zinot. Šai roku pabučojusi, atvadījusi lielu gabalu, lai suņi nerej. Kā jau bāreņa bērns, tāds jau mākot un zinot, kā pasaulē jādzīvo.”…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1308882
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties