Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:787775
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.04.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Latvijas Republika dibināta 1918. gada 18. novembrī, un valsts proklamēšanas akta dalībniekus apsargāja arī studentu rota, kas īsti noformējās 1918. gada decembrī – te arī meklējams jaunsargu aizsākums.
Atjaunotajā Latvijas Republikā 1991. gada 23. augustā Augstākā Padome pieņēma likumu par Zemessardzes izveidi, bet nedaudz vēlāk 12. septembrī Zemessardzes dienesta nolikuma 2. nodaļas 23. punktā teikts: “Zemessardzei ir jaunsargu organizācija. Šīs organizācijas darbību regulē jaunsargu statūti, kurus apstiprina Zemessardzes priekšnieks.”(“Zemgales Ziņas”,5.lpp.) 1992. gada 25. novembrī LR Zemessardzes štāba priekšnieks Ģirts Kristovskis parakstīja jaunsargu organizācijas pagaidu nolikumu un jau 30. novembrī tam piekrīt izglītības ministra vietniece Eiženija Aldermane. Jaunsargu organizācija tiek dibināta 1993. gada 4. jūnijā ar pavēli Nr. 38., kad jaunsargu nolikumu galīgi apstiprina Zemessardzes priekšnieks.
Sākotnēji jaunsargu organizācija saskaras ar cilvēku neuzticību kaut kam jaunam, ar skepsi cilvēki izturas pret agrāk nebijušām lietām. Kā savulaik teicis aizsardzības ministrs Tālavs Jundzis – jaunsargu kustība dara labu darbu, kas ir visvajadzīgākais – rada jaunus un zinošus instruktorus armijai. Jaunsargu organizācija tika izveidota, lai palielinātu jauniešu interesi par Latvijas vēsturi, tūrismu, militārismu, militāro dienestu, veicinātu fizisko attīstību, dotu iespēju sociāli maznodrošinātiem jauniešiem lietderīgi aizpildīt savu brīvo laiku, lai audzinātu jauniešos patriotismu , darītu tos lojālākus valstij, sabiedrībai – tā ir viena no vissvarīgākajām jaunsargu īpašībām. Arī tad, ja jaunieši izvēlētos savu nākotni nesaistīt ar militāro dienestu, tie būtu militāri sagatavoti un patriotiski noskaņoti savas dzimtenes aizstāvji. Ja sāktos kāda militāra agresija vai karš pret Latviju, tad nepietiktu vien ar karavīriem, tātad jaunsargi būtu motivēti, militāri sagatavoti aizsargāt un cīnīties par savu valsti.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties