Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:182428
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    4
1.  SPORTA VĒSTURE    6
2.  SPORTA STUNDAS UN FIZISKO AKTIVITĀŠU NOZĪME    7
2.1.  Sporta stundu ietekme uz skolēnu psiholoģisko un fizisko veselību    8
2.2.  Personības attīstības veicināšana sporta stundās    9
2.3.  Fizisko aktivitāšu nepieciešamība jaunietēm    11
3.  SASKARSME UN SAVSTARPĒJĀS ATTIECĪBAS SPORTA STUNDĀS    13
4.  PĒTĪJUMS PAR VIDUSSKOLNIEČU ATTIEKSMI PRET FIZISKAJĀM AKTVITĀTĒM    16
  SECINĀJUMI    24
  IZMANTOTĀS INFORMĀCIJAS AVOTU SARAKSTS    26
  PIELIKUMI    27
Darba fragmentsAizvērt

Fiziskie vingrinājumi ne tikai attīsta fiziskas īpašības un nostiprina veselību, bet arī veicina pareizas stājas izveidi, paaugstina garīgā darba spējas. Nodarbošanās ar sportu disciplinē jauniešu, attur viņu no nevēlamiem paradumiem un izkopj cilvēka uzvedības kultūru.
Vecākiem, skolotājiem un treneriem jāpanāk, lai fiziskie vingrinājumi, aktīvs dzīvesveids kļūtu par jaunieša iekšēju vajadzību. Vecākiem ieteicams stimulēt jaunieša tieksmi nodarboties ar sportu, kopā ar viņu piedaloties dažādos sporta pasākumos (veselības skrējienos, sporta spēlēs, orientēšanās sporta pasākumos, tūristu pārgājienos un ekskursijās). Šādas kopīgas nodarbības veicina veselīgas ģimenes atmosfēras izveidi, palielina vecāku autoritāti, kā arī palīdz kontrolēt jaunieša gaitas, iegūt vēlamo informāciju par viņa interesēm. Šai ziņā liela nozīme ir arī kopīgiem sporta sarīkojumu apmeklējumiem un to norises apspriešanai ģimenes lokā (11, 84).
Latvijā daļai cilvēku, pasliktinoties sociālajiem apstākļiem, jauniešu vidū vēro depresiju biežāk nekā, piemēram, Ziemeļamerikā. Latviešu jauniešiem nereti ir personīgā nespējīguma sajūta, slikts garastāvoklis, zema pašcieņa. Raksturīgi, ka ne tikai sociālo apstākļu pasliktināšanās, bet arī to uzlabošana rada attīstības, īpaši fiziskās attīstības problēmas. Tā mūsdienu datoru, video, TV, auto izplatība veicina hipodinamiju - mazkustību kā vienu no mūsdienu problēmām. Hipodinamija ir kustību trūkums, kas izraisa pārmaiņas visā cilvēka organismā. „Nekas tā nesagrauj cilvēku kā ilgstoša fiziskā bezdarbība,” rakstīja Aristotelis. Uzskata, ka mūsdienu jauniešu veselības pasliktināšanās lielā mērā saistīta ar kustību nabadzību. Kustības pastiprina vielmaiņu organismā. Bet no vielmaiņas atkarīga jebkura orgāna darbība. Mazkustībai ir ļoti liela ietekme uz jaunieša veselību (rodas muskuļu vājums, samazinās muskuļu darbspējas un izturība, pavājinātas muskulatūras tonuss, kas veicina stājas defektu veidošanos, kauli zaudē minerālvielas un kļūst trausli, pazeminās garīga darba spējas, rodas slikts garastāvoklis, bezmiegs, nervozitāte, samazinās asinsvadu elastība, pavājinās zarnu kustības, radot priekšnosacījumu iekaisumu attīstībai, palēninās vielmaiņa, rodas lieka ķermeņa masa un aptaukošanās, pavājinās organisma aizsargspējas pret infekcija slimībām).…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties