Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:644804
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Žurnālos gandrīz nemaz netiek publicēti raksti par profesijas izvēli, izglītību, vai karjeras izvēli nākotnē. Izņēmums ir žurnāls „Skola”, bet tas nepieder pie populārākajiem jauniešu žurnāliem. Lielākā daļa padomu, kas tiek sniegti pusaudžiem, vairāk paredzēti 20 – 30 gadus veciem cilvēkiem. Tomēr žurnālu padomu slejas ir veids kā jaunietim griezties pēc palīdzības gadījumos, kad citu iespēju nav.
Jauniešu žurnāli, kas paredzēti jauniešiem no 11 līdz 16 gadiem, ir visai atrauti no reālās Latvijas jauniešu ikdienas, daudz vietas tajos aizņem informācija par ārzemju slavenībām, mūziķiem, jaunāko modi, padomiem kā būt „populāram” un „stilīgam”., neiztrūkstošas ir arī reklāmas, sludinājumi u.c. Netiek aizmirstas arī vietējās estrādes zvaigznes – nelielas intervijas ar populārākajām mūziķu grupām un izpildītājiem, daudz materiālu par O kartes akadēmiju vai citiem realitātes šoviem un tās dalībniekiem. No šiem materiāliem jaunieši nevar iegūt nekādu vērtīgu dzīves modeli, izņemto vēstījumu, ka ir labi būt slavenam un bagātam.
Žurnālos lietotā valoda neapšaubāmi pieskaņojas jauniešu valodai, piemēram, lieto jauniešu leksiku, neievēro gramatikas likumus u.c. Tas tiek darīts, lai atrastu psiholoģisku kontaktu ar lasītāju. Jaunieši ,lasot žurnālus, bieži vien pārņem tajā lietoto leksiku, lai justos iederīgāki savu vienaudžu vidū (Ernstsone, Tidriķe 2006, 9).

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties