Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:255440
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Hostelis tika reprezentēts kā naktsmājas, kur ir pilns ar milzīgām istabām, kur varēja apmesties vairāki cilvēki reizē, līdzīgi kā kopmītnēs. Senie universitāšu hosteļi, māsiņu hosteļi, bezpajumtnieku hosteļi un pat hosteļi, kas paredzēti nesen atbrīvotiem ieslodzītajiem ir atstājuši zīmi uz šo vārdu, kas ir kļuvis pazīstams arī visā pasaulē.  
1912. gadā Altenā, Vācijā, Ričards Širmanns radīja pirmo ilglaicīgo jauniešu hosteli. Tas tika izveidots Altenas pilī, tā bija slavena ar ikgadējām rokkoncerta rīkošanas tradīcijām, kas ik pa laikam tika rekonstruēta. Šis pirmais hostelis izskaidroja Vācijas Jauniešu kustības ideoloģiju, lai ļautu nabadzīgiem, jauniem cilvēkiem atpūsties laukos un izbaudīt svaigo gaisu. Jauniešiem šo hosteli bija jāvada pašiem (cik vien viņi to spēja), kā, piemēram, veidotu pasākumus. 
Lai gan mūsdienās daudz kas ir mainījies, šie „vecmodīgie” joprojām eksistē arī šodien un pieder Hodtelling International, bezpeļņas organizācijai, kas sastāv no 90 nacionālām un internacionālām asociācijām, kurām pieder 4000 hosteļi vairāk kā 80 valstīs visā pasaulē. Noteikumi tādi paši kā komandantstundā - visi tīrīja paši savas istabas un kārtoja pēc sevis. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties