Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:636639
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.12.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Zinātniski pētnieciskā darba tēma ir „Jauniešu darba iespējas Anglijā”. Šajā darbā autors pēta iespējas un problēmas, ko jaunietim sniedz darbs Anglijā.
Pētījuma hipotēze – Darbs Anglijā ir iespēja gūt pieredzi, bet vienlaicīgi jaunieši sastopas ar problēmām.
Darba sākumā aprakstītas iespējas un prasības darbam Anglijā, aģentūras un to piedāvājumi, mācību programmas. Tiek aprakstīti darbaspēka migrācijas iemesli un pozitīvie, negatīvie faktori, ko rada darbaspēka migrācija. Darbā tiek analizētas problēmas un pieredze, ko sniedz darbs Anglijā, kuras iedalītas divās grupās: sociālās problēmas un problēmas saistībā ar darbu. Kopumā radīts priekšstats, kādi ir ieguvumi un zaudējumi darbaspēka migrācijas procesā un kādām problēmām nākas saskarties jauniešiem, strādājot Anglijā.
Darba praktiskajā daļā autors ir izmantojis vairākas pētījuma metodes – aptaujas un intervijas. Tika pētīti vairāku vidusskolēnu viedokļi un veiktas intervijas ar jauniešiem, kas ir strādājuši Anglijā. Darbā ir atspoguļoti kopējie anketu un interviju rezultāti.
Apkopojot iegūtos datus ir pierādīta hipotēze - darbs Anglijā ir iespēja gūt pieredzi, bet vienlaicīgi jaunieši sastopas ar problēmām. Dauzi jaunieši savas nākotnes cerības saista ar darba iespējām Anglijā. Šajā valstī atalgojums par darbu ir daudzkārt lielāks nekā Latvijā. Darbiniekiem tiek piedāvātas lielākas sociālās garantijas un Anglija labklājības līmenis ir augstāks.
Darbs ārzemēs ir kļuvis par aktuālu jautājumu Latvijā, jo bieži nākas saskarties ar problēmām, kas rodas lielā izbraucēju skaita dēļ. Zināms, ka Lielbritānijā oficiāli strādā 27 tūkstoši latviešu. Ņemot vērā tendenci, ka liela daļa strādājošo izvairās reģistrēties, patiesais skaits varētu būt daudz lielāks. Tādejādi Latvija saskaras ar darbaspēka trūkumu daudzās nozarēs, kas neļauj uzņēmumiem attīstīties. ( atsauce Nr. 1.)
Šī darba hipotēze:
Darbs Anglijā ir iespēja gūt pieredzi, bet vienlaicīgi jaunieši sastopas ar problēmām. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties