Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:913299
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.01.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

5. "JAUNIEŠU GARANTIJAS" NOVĒRTĒJUMS

Vispusīgais novērtējums - "Jauniešu garantijas" efektivitāte
Kopumā “Jauniešu garantija” funkcionē labi, jo tā sniedz jaunietim iegūt profesiju un reālas prakses ietvaros profesijas iegūšanas laikā sniedz iespēju arī atrast darbu. Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Evita Simsone uzsver: “Pēc dalības apmācību programmās vidēji 45% jauniešu atrod darbu, pēc nodarbinātības pasākumiem virs 80% jauniešu atgūst darbu - vai nu paliek savās darba vietās pēc subsidētās nodarbinātības pasākuma, vai atrod darbu citā uzņēmumā”. Valsts izglītības un attīstības aģentūras (turpmāk – VIAA) direktore Dita Traidās norāda: “No Jauniešu garantiju ietvara caur VIAA īstenoto izglītības programmu beidzējiem 75% atgūst vietu darba tirgū. Izglītībai un kvalifikācijai patiešām ir liela nozīme darba iegūšanā” (Karnīte, 2017).
Vairāk kā puse jauniešu, kas iesaistījās "Jauniešu garantijas" programmā atrada darbu sev vēlamajā nozarē. Lielākais pieprasījums ir tādās profesijās kā zobārsta asistents, pavārs, liela interese ir par radošajām profesijām, kā, piemēram, frizieriem, fotogrāfiem u.c. Aptuvenās izmaksas uz vienu cilvēku ir 4000-5000 eiro (Ezera, n.d.).
Protams, projekts pilnībā neatrisinās jaunieša bezdarba problēmu, taču pašreizējie rezultāti liecina, ka 46% projekta dalībnieku atrod sev darbu sešu mēnešu laikā pēc pasākuma pabeigšanas. Dalība ikvienā pasākumā ir bez maksas, ir iespēja saņemt stipendiju vai algu. (Nestere, 2017).
"Jauniešu garantijas" nepieciešamība
Izvērtējot interneta resursu piedāvāto informāciju un ekspertu viedokļus, arī mēs uzskatām, ka "Jauniešu garantija" kopumā ir efektīva programma, kas uzlabo jaunatnes politiku Latvijā, sniedzot jauniešiem bezmaksas izglītības ieguvi un profesijas apgūšanu, kas palielina jauniešu vēlmi un iespējas iegūt atalgotu darbu Latvijas darba tirgū, kas savukārt samazina kopējo jauniešu bezdarbu valstī. Uzskatam, ka "Jauniešu garantija" ir izstrādāta un īstenota veiksmīgi, un pēc mūsu domām, ir nepieciešams izstrādāt jaunus priekšlikums un piesaistīt finansējumu, lai pagarinātu garantijas laiku vēl ilgāku gadu garumā, ņemot vērā tās pozitīvo ietekmi, ieguvumus un jauniešu veiksmes stāstus.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1389720
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties