Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:645393
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.01.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 19 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Interneta vēsture    5
3.  Latvijas uzņēmumu datorizācija    8
4.  E- bizness- vīzija vai nākotnes realitāte    10
5.  Virtuālais birojs    12
6.  Mājas lapas veidošana    14
7.  Žurnālista ētika un darbs    16
7.1.  Avīzes saturs un forma    16
7.2.  Radoša intervēšana   
7.3.  Zelta likumi medijiem    19
8.  Mans- jaunieša viedoklis par-    19
8.1  Avīzes nepieciešamību    19
8.2  Nosaukumu avīzei   
8.3  Avīzes struktūru, formu   
8.4  Tās iznākšanas biežumu    24
9.  Intervijas    24
9.1.  Intervija ar aktīvu Brocēnu vidusskolas jaunieti- Elīnu Ļitvinovu    24
9.2.  Intervija ar Brocēnu vidusskolas mājas lapas veidotāju- Jāni Brici   
9.3.  Intervija avīzes “ Saldus Zemes ” žurnālisti- Agritu Maniņu    29
10.  Avīzes “Dienas spogulis”- mājas lapa    29
11.  Secinājumi    30
12.  Anotācija    31
13.  Izmantotā literatūra    33
Darba fragmentsAizvērt

21. gadsimts. Tehnoloģiju laikmets. Katru dienu kāds izdomā ko jaunu. Pavisam nenozīmīgu lietu, bet varbūt tajā pašā brīdī ļoti būtisku. Nemaz nav tik sen,1969. gads, kad pasaulē parādījās internets. Vēl tuvākā pagātnē ir internāta aizsākumi Latvijā- apmēram 1996. gads. Tagad mūsu ikdiena nav iedomājama bez interneta, mobilā telefona, kur nu vēl bez televizora vai radio.
Šodien, mums pat vairs nav vajadzīgs, lai mājās būtu televizors vai radio, mēs to varam nēsāt līdzi, jo tas viss tiek minimizēts un lēnām ievietots mūsu mobilajos telefonos. Nepaies ne ilgs laiks, kad varēsim pat redzēt cilvēku, ar kuru sarunājamies uz mobilā telefona ekrāna, patiesībā jau to var arī tagad, tikai tas kā vienmēr maksā.
Runājot par maksu, gribas atzīmēt, ka arī internets maksā. Kā jau visas lietas un procesi šodien. Maksas gan ir dažādas, bet tās pastāv un neskatoties uz to cilvēki to ir pieņēmuši, PSRS laikos mēs bijām pieraduši, ka viss mums ir par velti, nu gandrīz viss, un ir gatavi atdot visu, lai tikai būtu moderni un, protams, tehnoloģiski nodrošināti.
Kurš gan mūsdienās negribētu būt moderns? Ikviens. Tas ir pilnīgi normāli, jo cilvēks ir veidots tā lai vienmēr attīstītos un pilnveidotu sevi, kā arī vidi sev apkārt. Viens no pilnveidojumiem ir dators. To izgudrojot un apgūstot tā iespējas cilvēks sāka atvieglot savu dzīvi. Tagad ir izdomāts un ieviests- internets. Arī šis atklājums, ja tā varētu teikt, diezgan lielā mērogā atvieglo cilvēku dzīvi.
Nav jāceļas agri no rīta, lai paspētu nopirkt jaunāko rīta laikrakstu vai iepirkties pirms nav izveidojušās milzīgas rindas lielveikalos. To visu lēnām un prātīgi, sēžot pie rīta kafijas tases, var izdarīt internetā. Lasīt, iepirkties, kā arī atpūsties klausoties skaistu mūziku. Mazliet dīvaini, bet tādā ir realitāte. Kam ir nauda, tam visi ceļi atvērti. Bet nesatraucieties. Arī vienkāršajiem cilvēkiem ir iespējas piekļūt internetam, bibliotēkās, skolās, kafejnīcās, birojos un pat lielveikalos. Tātad varam secināt, ka piekļūšana šim jaunajam atklājumam ir it visiem.
Nav jāpavada vesela diena bibliotēkā, lai atrastu sev vajadzīgo informāciju, to visu var izdarīt vienā mirklī- internetā. Izlasīt avīzes, iepazīties ar izklaides iespējām, skolu, augstskolu piedāvātajām programmām, tūrisma iespējām Latvijā, kā arī ārzemēs. Viss it viss ir atrodams- internetā- ja tikai labi meklējam. Šobrīd internetā ir daudzas skolu, augstskolu, kā arī avīžu un pat televīzijas un radio mājas lapas. Vienas no populārākajām ir avīzes “Diena” un “ Neatkarīgās Rīta Avīzes” mājas lapas, jo šie ir vieni no lielākajiem laikrakstiem Latvijā, kas piedāvā iepazīties ar rakstiem internetā.
Gan viena, gan otra avīze savus rakstus ievieto jau agri no rīta. Tas nozīmē, ka, nemaksājot naudu par avīzēm, ar to saturu var iepazīties internetā. Turklāt internetā jaunākie numuri parādās pat agrāk nekā kioskos un pastkastītēs. Piemēram, laikraksts “Diena” jaunākos rakstus ievieto jau pēc pusnakts. Lai būtu vieglāk lasītajam iepazīties ar tieši viņām interesējošo informāciju ir izveidota meklēšanas sistēma, kas palīdz ātri un ērti atrast vajadzīgo. Šī sistēma pastāv ne tikai izveidotajās mājas lapās, avīzēm radiostacijām, televīzijai, bet arī atsevišķi. Ir izveidotas speciāls meklēšanas programmas, kas ievērojami atvieglo cilvēku dzīvi. Piemēram, “Googel”. “Alta vista”, “Yahoo” un citas.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1134469
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties