Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:123990
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.06.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Darbā izmantotās teorijas    5
  TEORĒTISKĀ DAĻA    7
1.  Zīmola definīcij    7
2.  Zīmolu veidošana    9
2.1.  Zīmolu identitāte    10
2.2.  Zīmolu lojalitāte    11
2.3.  Zīmolu veidi    12
2.4.  Zīmolu kategorijas    13
2.5.  Zīmols un reklāma    13
3.  Zīmolu funkcijas    15
3.1.  No uzņēmēju puses    15
3.2.  No patērētāju puses    16
4.  Mērķa auditorija    18
5.  Populārāko sporta apģērbu zīmolu apskats    19
5.1.  Nike    19
5.2.  Adidas, Reebok    20
5.3.  Puma    24
  EMPĪRISKĀ DAĻA    25
6.  Fokusa grupas    25
6.1.  Fokusa grupām raksturīgās iezīmes    25
6.2.  Fokusa grupu priekšrocības    27
6.3.  Fokusa grupu diskusiju trūkumi    28
6.4.  Fokusa grupu veidošanas posmi    28
7.  Fokusa grupu diskusiju rezultātu analīze    30
7.1.  Pirmā fokusa grupas diskusija    31
7.2.  Otrā fokusa grupas diskusija    35
7.3.  Trešā fokusa grupas diskusija    37
  Galveno rezultātu analīze un secinājumi    40
  Nobeigums    41
  Anotācija    43
  Literatūras saraksts    44
  Pielikumi    46
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Jēdziens zīmols Latvijā ir ienācis pavisam nesen, proti, līdz ar reklāmas industrijas pilnveidošanos. Vēl pirms dažiem gadiem Latvijā nebija sevišķi daudz zīmolu, bet šobrīd, blakus no ārzemēm ienākušajiem zīmoliem, parādījušies arī Latvijas zīmoli, kas rada iespēju veikt pētījumus par zīmoliem. Līdzīgi kā citās valstīs, arī Latvija ir zīmolu pārpildīta, Latvijā ir pieejams plašs zīmolu klāsts visa veida precēm un pakalpojumiem, kas pircējam rada nepieciešamību izvēlēties. Šis kursa darbs tiek orientēts uz sporta apģērba zīmoliem, kuriem, manuprāt, piemīt liela popularitāte arī Latvijā. Šī tēma ir aktuāla, balstoties uz personīgajiem novērojumiem, proti, ieejot sporta klubā un paraugoties uz sportistu sporta apģērbiem, secinu, ka pārsvarā dominē tādi sporta apģērbu zīmoli kā nike, adidas, reebok un puma. Tātad tas nozīmē, ka Latvijas sabiedrībā pastāv sporta apģērbu popularitātes „skala”, kuras rezultātā liela daļa sporta apģērbu cienītāju dod priekšroku konkrēta sporta apģērba zīmoliem.

Pētījuma virzošais posms ir pētījuma centrālā problēma, proti, sporta apģērba zīmols bieži vien tiek vērtēts augstāk nekā pats sporta apģērbs. No centrālās pētījuma problēmas izriet pētījuma apakšproblēma: cilvēki, iegādājoties sporta apģērbu, sākumā izvēlas zīmolu, bet tikai pēc tam pašu apģērbu.

Kursa darbā izvirzītais mērķis ir noskaidrot jauniešu attieksmi pret sporta apģērbu zīmoliem Latvijā. Kursa darba ietvaros tika izvirzīti arī apakšmērķi, proti, noskaidrot, kāpēc cilvēki, pērkot sporta apģērbu, pievērš uzmanību tās zīmolam; iegūt kritērijus, pēc kuriem viens zīmols sabiedrībā tiek vērtēts augstāk, bet cits – zemāk.

Lai palielinātu darba efektivitāti, disciplinētu darbu un lai pētījuma mērķi tiktu realizēti, izvirzīju pētījuma uzdevumus: noskaidrot, ko nozīmē termins zīmols un iegūt informāciju par tā veidošanos un attīstību; noskaidrot un izpētīt populārākos sporta apģērbu zīmolus Latvijā; veikt kvalitatīvo pētījumu- fokusa grupas diskusijas.

Ņemot vērā personīgos novērojumus un informāciju, izvirzīju kursa darba hipotēzi – sporta apģērbu zīmoli ir svarīga jauniešu kultūras sastāvdaļa, kas veido dzīvesstilu un ceļ indivīda pašapziņu. Izejot no galvenās kursa darba hipotēzes, izveidoju arī apakšhipotēzes, proti, indivīdi, izvēloties sporta apģērbu, lielu uzmanību pievērš tā zīmolam; indivīda izvēli attiecībā uz sporta apģērba zīmoliem nosaka apkārtējo sabiedrības locekļu izvēles ietekme, indivīdu (indivīdu grupu) ar augstu reputāciju (popularitāti) ietekme, kā arī attīstīto valstu un reklāmu ietekmējošie faktori.

Pētījumā sociālās realitātes sfēru raksturo pētījumā izvirzītais objekts – tie ir sporta apģērbu zīmoli, kuri ir populāri Latvijā. Balstoties uz sociālā objekta īpašībām, tika izveidots pētījuma priekšmets – jauniešu attieksme pret sporta apģērbu zīmoliem.

Šajā darbā ir ieskats zīmolu veidošanā un realizācijā, skatoties gan no patērētāju, gan ražotāju puses. Turklāt informācija gūstama gan teorētiskā, gan praktiskā diskursā. Šis kursa darbs palīdz rast atbildes uz līdz šim pašsaprotamajiem jautājumiem, proti, kāpēc gan esmu uzticīgs tieši šim sporta apģērba zīmolam?

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties