Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:934292
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Velotūrisms kļūst aizvien izplatītāks brīvā laika pavadīšanas veids un Rīga var lepoties ar tās skaistajām, senatnīgajām ēkām, parkiem, skaistajiem dabas skatiem, ievērības cienīgiem apskates objektiem. Dažkārt Rīgas satiksme ir apgrūtinoša, it īpaši rītos un vakaros, kad uz ielām ir daudz transporta līdzekļu, kas rada sastrēgumus. Velo nomas punktu ieviešana Rīgas pilsētā būtu alternatīva gan pilsētas iedzīvotājiem, gan tūristiem. Šāda veida velo nomas ieviešana atrisinātu vairākas problēmas, jo braukājot pa pilsētu ar velosipēdu ir iespējams pārvietoties daudz ātrāk, tas nepiesārņo gaisu, tātad pazemina tā piesārņojumu, uzlabo tā izmantotāju – iedzīvotāju un tūristu – veselību, nerada un samazina automašīnu sastrēgumus, palielina publiskā transporta pielietojumu, samazina nepieciešamību pēc auto stāvvietām, palielina satiksmes norises izprašanu un drošību un neapšaubāmi uzlabo pilsētas identitāti.
Projekta mērķis ir attīstīt velotūrismu Rīgas pilsētā, ieviešot jaunu, vēl nebijušu transportlīdzekļa – velosipēda – nomas variantu, tādējādi popularizējot veselīga dzīves veida attīstību.
Lai tiktu sasniegts izvirzītais projekta mērķis tiek izstrādāta tā realizācijas stratēģija, izpētītas līdzīgas velo nomas citās Eiropas valstīs, kur jau tādas ir ieviestas, salīdzināts to sistēmas darbošanās veids, lai tas būtu drošs gan klientiem, gan pakalpojuma veidotājiem.
Šādas pilsētas velo nomas, kas angļu valodā tiek sauktas par Bicycle sharing system, jau labu laiku atrodas daudzās Eiropas valstu galvaspilsētās un to lielākajās pilsētās. Turpmāk tiks apskatītas Rīgas Velo B. darbības alternatīvas par šādas sistēmas norisi un darbošanos Parīzē, Briselē, Stokholmā un Londonā.
Francijas galvaspilsētā Parīzē pilsētas velo nomu veic firma Velib Paris, kas darbojas jau vienpadsmito gadu un pašlaik nodarbina 285 cilvēkus, kuri darbojas operētājsistēmā. Šeit velo nomas darbība notiek šādi: Ir iespējami divi norēķināšanās veidi. Pirmais ir norēķināšanās skaidrā naudā, metot eiro monētas kases aparātā, kas atrodas pie katra velo dispanseru punkta.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties