Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:307955
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Japāņi izvirza stingras prasības pie lietišķas saskarsmes ētikas. Galvenās prasības pie drēbēm ir kartīgums, un pat pedantiskums. Pārrunu laikā pēc noteikumiem žaķetes nost nevelk un kaklasaitus vaļā nelaiž. Īpaša nozīme Japānā ir tīriem un bez caurumiem zeķēm, jo mājās vai tradicionālā japānas restorānā ir pieņemts nākt iekšā bez apaviem. Par svarīgu atribūtu uzticošam attiecībām var būt dāvanas un suvenīri. Pēc noteikumiem, pirmās tikšanas laikā dāvanu davā saimnieki nevis ciemiņi.
Pirmie lietišķie kontakti ir neiespējami bez vizitkāršu apmaiņas, kuriem ir ļoti liela nozīme. Ir ieteicams lai vizītkarte būtu uzrakstīta divās valodās, japāņu un angļu valodā.
Japāņus vienmēr vajag saukt pēc uzvārdiem pielikot klāt „san” (kungs), piemēram, Koneko – san. Uzruna pēc vārdiem un cita familjaritāte saskarsmē nav pieņemta.
Lai nodibinātu kontaktu japāņi dod priekšroku nevis vēstulēm un telefona zvaniem, bet personīgus kontaktus, bet ne tiešus, bet caur trešo seju – starpnieku. Starpniekam ir jābūt labi pazīstamām ar abām pusēm japānas biznesmenam. Starpniekam vajag būt apbalvotam materiāli vai ar pretīmnakošu pakalpojumu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties