Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:729923
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.09.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Ģeogrāfiskais stāvoklis    4
  Vēsture    5
  Meklētā informācija    7
Darba fragmentsAizvērt

Japāna ir valsts uz vairāk nekā 4 000 salām, kas stiepjas 2 500 km. garumā gar Āzijas austrumu piekrasti. Lielākā daļa cilvēku dzīvo uz četrām galvenajām salām- Honsju, Hokaido, Sikoku un Kjusju. Japānas salas atrodas vairākās klimatiskajās joslās, sākot no mērenās joslas ziemeļaustrumos līdz pat subtropiem dienvidrietumos. Līdzenu apvidu nav daudz. Vairāk nekā trīs ceturtdaļas teritorijas ir kalnainas, tapēc apbūvei un lauksaimniecībai paliek tikai nepilna ceturtdaļa. Lai izveidotu līdzenus laukus, tiek noraktas kalnu nogāzes un ierīkotas terases, kā arī atgūta zeme no jūras. Japānā ir ļoti dažāds klimats. Dienvidu salās visu gadu ir silts, savukārt ziemeļos ir vēsāks un kalnos ziemā ir sniegs. Japāņi savu zemi sauc par nipon- ” uzlecošās saules zemi ”, jo te var redzēt uzlecam sauli virs klusā okeāna.


Nestabilā zeme.

Katru gadu Japānā notiek simtiem zemestrīču. Nelielas svārstības tiek reģistrētas gandrīz ik dienu, bet lielāki satricinājumi, kas var radīt niecīgus postījumus, notiek vairākas reizes gadā. Spēcīgas zemestrīces notiek daudz retāk, bet tās izraisa ievērojamus postījumus, ievaino un pat nonāvē cilvēkus. Gāžas ēkas un tilti, ceļi un dzelzceļi tiek bojāti, izraisās ugunsgrēki. 1995. gadā liela zemestrīce notika ostas pilsētā Kobē un tās apkārtnē, kurā bojā gāja vairāk nekā 5 000 cilvēku. Skolās, dzīvojamajās mājās un darbavietās notiek regulāras apmācības, kā rīkoties zemestrīces gadījumā.
Japānas uzņēmumi eksportē visdažādākās preces- no automašīnām līdz elektronikai un zinātniskajām iekārtām. Japānas automobīļu rūpniecība ir varenākā pasaulē. Japāna izceļas ar šeit saražotajām elektronikas precēm, piemēram, televizoriem, fotoaparātiem, elektroniskajiem rokaspulksteņiem un datoriem, kuras pārdod visā pasaulē. Dauzas Japānas kompānijas ir līderi zinātniskajā pētniecībā un jaunu tehnaloģiju radīšanā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1115316
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties