Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:160086
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jānis Klīdzējs dzimis 1914. gada 6. maijā Sakstagala “Livžās” jaunsaimnieka ģimenē. Beidzis Rēzeknes komercskolu un vēlāk studējis Latvijas Universitātē lauksaimniecību. Strādājis par ierēdni Rīgas strādnieku slimokasē, 1943. gadā strādājis par Daugavpilī izdotā dienas laikraksta "Daugavas Vēstnesis" redaktoru.
1940. gadā Jānis Klīdzējs apprec Varakļānieti Emīliju Svilāni, kura ieradusies Rīgā turpināt izglītību, tomēr līdzekļu trūkuma dēļ spiesta meklēt darbu. To meklēt viņai arī palīdz J.Klīdzējs.
Bijis izsūtīts trimdā. Pirmajos trimdas gados Amerikā Jānis Klīdzējs strādā fizisku darbu. Viņi dzīvo Dimoinā, Aijovas štatā, arī Čikāgā. 1953. gadā Klīdzēju pāris dodas dzīvot uz Kaliforniju. Kalifornijā Emīlija turpina Čikāgas Mākslas institūtā iesāktās zīmēšanas un gleznošanas studijas, bet Jānis iestājas Sociālo zinātņu institūtā un 1957. gadā iegūst maģistra grādu klīniskajā socioloģijā. Mācību laikā rakstnieks darbojas tiesu iestādē, kura risina dažādas konfliktā ar likumiem nonākušo jauniešu problēmas. Pēc studiju beigšanas viņš strādā Napas psihiatriskajā slimnīcā par klīnisko sociologu, kura uzdevums palīdzēt slimniekiem atgūt garīgo līdzsvaru, ticību sev un turpmākās dzīves iespējām. Tur viņš nostrādā divdesmit gadus līdz aiziešanai pensijā 1977. gadā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1314575
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties