Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Izokinētisko, izotonisko, izometrisko muskuļu darba režīma raksturojums

     

    Referāts7 Sports

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:900844
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.01.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Izokinētiskie dinamometri ļauj veikt īpaši mērķtiecīgus treniņus ar rūpīgi aprēķinātām un plānotām slodzēm, kuras ir aprēķinātas katram individuāli. Profesionālajā sportā tam ir liela nozīme, kur traumas var uz īsāku vai garāku periodu liegt piedalīties sacensībās un gūt nepieciešamos rezultātus. Tas ir ļoti nozīmīgs faktors profesionālajā sportā, kur katra, pat vissīkākā trauma, var novest pie daļējas, vai pat pilnīgas darba nespējas.

Izokinētiskie spēka treniņi.
Muskuļiem, kas tiek nodarbināti bez slodzes pat 4 stundu garumā, muskuļu spēks praktiski nepalielinās. Ņemot apmēram 50% no pretestības, ko muskulis spēj pacelt, gribai pakļautā kontrakcijas laikā, muskuļu spēks ātri pieaugs pat tad ja tiek veikti tikai daži atkārtojumi dienā. 3 dienas nedēļā nodarbojoties ar šādu slodzi var panākt optimālu muskuļu spēka un masas pieaugumu. Pēc 6-8 nedēļām maz trenētam cilvēkam muskuļu spēks pieaug pat par 30%. Bet pēc tam ir vienāds ilgu laika periodu un gandrīz nemaz nepieaug. Proporcionāli spēkam pieaug arī muskuļu masa.
Izokinētisskajos vingrojumos ar mainīgu pretestību tiek kontrolēts to izpildes kustības ātrums, bet pretestības lielumu regulē pats atlēts. Koncentrisko vingrojumu laikā – jo lielāka ir pretestība, jo mazāks ir kustības ātrums, ar kādu var pacelt šo smagumu, un lielāks ir pieliktais spēks. Katrā sporta veidā ir savs specifiskais spēka pielikšanas ātrums. Tātad izokinētiskajos treniņos nepieciešams izvēlēties tādu pretestības lielumu, lai kustības ātrums būtu identisks sporta veidā paredzētajam.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,77 €
Materiālu komplekts Nr. 1382776
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties