Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:461682
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ministru kabinets saskaņā ar Latvijas Kriminālprocesa kodeksa 76.panta sesto daļu 2003.gada 29.aprīlī izdeva noteikumus Nr.211 “Izmeklēšanas cietumu iekšējās kārtības noteikumi” . Tie stājās spēkā 2003.gada 1.maijā.
Izmeklēšanas cietumu noteikumi paredz kārtību, kādā aizdomās turētās, apsūdzētās un tiesājamās personas, kurām piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, ievietojamas un izvietojamas izmeklēšanas cietumā, šo personu dienas kārtību, tiesības un pienākumus, medicīnisko aprūpi un materiālo nodrošinājumu, kā arī drošības pasākumus un kārtību, kādā apcietināto atbrīvo no izmeklēšanas cietuma vai pārceļ uz citu brīvības atņemšanas iestādi.
Pirms tam nebija neviena normatīvā akta (likuma vai Ministru kabineta noteikumu) kas reglamentētu aizdomās turēto, apsūdzēto un tiesājamo personu turēšanas kārtību izmeklēšanas cietumos.
Pirms Izmeklešanas cietumu iekšējās kārtības noteikumu pieņemšanas šo kārtību regulēja Tieslietu ministra 2001. gada 9. maija rīkojums Nr.1-1/187 ar kuru apstiprināta instrukcija “Pagaidu noteikumi par aizdomās turēto, apsūdzēto, tiesājamo un notiesāto personu turēšanas kārtību izmeklēšanas cietumos”, bet pirms tam, šo jautājumu reglamentēja Iekšlietu ministra 30.04.1994. pavēle Nr.113 ar kuru apstiprināta “Instrukcija par aizdomās turēto, apsūdzēto un notiesāto personu uzturēšanas kārtību Iekšlietu ministrijas izmeklēšanas cietumos”.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1200306
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties