Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:257470
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.10.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Itālijas ekonomiski ģeogrāfiskais raksturojum    4
2.  Itālijas ekonomiskās attīstības modelis    5
3.  IKP dinamika un struktūra    8
4.  Bezdarba līmenis    10
5.  Inflācija    11
6.  Ārējā tirdzniecība    12
7.  Investīcijas    14
  Secinājumi    15
  Izmantotās literatūras saraksts    17
Darba fragmentsAizvērt

Šobrīd Itālija ekonomiskās attīstības ziņā ir panākusi Lielbritāniju un Franciju, kļūstot par vienu no pasaules līderēm sadzīves elektrotehnisko izstrādājumu, biroju tehnikas, automobiļu, lauksaimniecības mašīnbūves, vieglās rūpniecības produkcijas ražošanā. Ekonomikas attīstības un apjomu ziņā Itālija ierindojas 6. vietā pasaulē.
Mūsdienās Itālijas ekonomiskajai videi raksturīgi vidēji vai mazi ģimenes uzņēmumi, mazāk veiksmīga ir pasaules klases multinacionālu korporāciju attīstība. Itālijas ekonomikas spēks slēpjas attīstītajā apstrādes rūpniecībā, ar ko nodarbojas šie mazie Itālijas ģimeņu uzņēmumi, un kuri spēj konkurēt ar starptautiskiem konkurentiem.
Ekonomiskā attīstība Itālijā notiek nevienmērīgi, izdalās industriālie ziemeļi un relatīvi atpalikušie lauksaimniecības dienvidi.
Referāta mērķis ir atspoguļot Itālijas ekonomisko attīstību.

Līdz Pirmajam Pasaules karam Itālijas ekonomika piedzīvoja industrializāciju, urbanizāciju un strauju iedzīvotāju skaita pieaugumu. Taču arvien spēcīgāk sāka parādīties viena no galvenajām Itālijas sociāli ekonomiskās attīstības problēmām - valsts nelīdzsvarotā attīstība. 19.gs. beigās un 20.gs. sākumā Itālijā sāka strauji attīstīties rūpniecība, kuras galvenais aizstāvis bija gandrīz 14 gadus valdošais premjerministrs Džovanni Džoliti. Viņš veiksmīgi pielāgojās dažādiem politiskiem spēkiem un vadīja rūpniecības ekspansiju, taču tā attīstījās galvenokārt tikai Itālijas ziemeļos. Lai panāktu atbalstu savai darbībai, viņš pieļāva, ka dienvidu reģioni paliek lielo zemes īpašnieku, baznīcas un mafijas pārvaldē. Atpalicību dienvidu reģionos noteica ne tikai dabiskie faktori, bet arī politiķu nevēlēšanās un nespēja risināt šī reģiona samilzušās problēmas [2,20].
Progress bija jūtams tikai ziemeļos, kur sāka izvērsties tādas pazīstamas kompānijas kā Fiat, Olivetti, Pirelli, Edison un citas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties