Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:368654
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Tiesu vara: Konstitucionālā tiesa (Corte Constituzionale), kurā ir 15 tiesneši (piecus ieceļ prezidents, piecus ievēlē parlaments, un pieci tiek ievēlēti no augstākajām administratīvajām tiesām).
Ekonomika: Daudzpusīgi attīstīta ekonomika, ražošanas līmeņa rādītājs uz vienu iedzīvotāju ir aptuveni tāds pats kā Francijā un Lielbritānijā. Kapitālistiskās sistēmas ekonomiku valstī veido it kā divas atšķirīgas attīstītas daļas- vairāk attīstītajos ziemeļos dominē privātais sektors, bet mazāk attīstītajiem valsts dienvidiem raksturīgs dominējošs agrārais sektors un 20% bezdarba līmenis. Aptuveni 75% enerģētiskās jauda, kas nepieciešams ražošanai, kā arī vairākums izejmateriālu jāimportē. vairākus gadus Itālija pildīja Eiropas Monetārās savienības (European Monetary Union) izvirzītās prasības. Plaši iedzīvotāji slāņi atbalstīja ideju par jaunas kvalitātes „sociālās paketes” ieviešanu sākot ar 1993. gadu. šīs idejas realizācija ļāva Itālijai iegrožot inflāciju un sasniegt Eiropas Monetārās savienības noteiktos standartus. Valstij jārisina tādas problēmas kā , piemēram, darba vietu nodrošināšana bezdarbniekiem, pensiju līmeņa pastāvīga indeksācija, elastīgas darba samaksas sistēmas ieviešana, kā arī, protams, cīņa ar ēnu ekonomiku.
Galvenās rūpniecības nozares: tūrisms, mašīnbūve, melnā metalurģija, ķīmiskā rūpniecība, pārtikas rūpniecība, tekstilrūpniecība, autobūve, apģērbu šūšana, marmora apstrāde un keramikas izstrādājumu ražošana.
Galvenās lauksaimniecības nozares: augļkopība, dārzeņu, vīnogulāju, kartupeļu, cukurbiešu, sojas audzēšana, graudkopība, olīvkoku audzēšana; liellopu gaļas lopkopība, piena lopkopība un piena produktu ražošana, zvejniecība un zivju pārstrāde.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties