Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:436523
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.10.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ģeogrāfija    3
2.  Klimats    4
3.  Valūta    4
4.  Kalnu slēpošana    4
5.  Itāļu virtuve    5
6.  Apskates objekti    6
Darba fragmentsAizvērt

2. Klimats
Itālijā ir karstas vasaras (ap +30° C) un siltas ziemas (ap +10° C), kaut vietām mēdz uzsnigt sniegs un temperatūra pazeminās līdz pat -10° C. Klimatu ietekmē Apenīnu un Alpu kalni un Vidusjūra.
3. Valūta
EUR
Cenas: Transporta karte 1 nedēļai - 6 līdz 8 EUR; ieeja muzejā no 2 līdz 5 EUR; pusdienas no 3 līdz 4 EUR.
4. Kalnu slēpošana
Itālija – klasiska tūrisma valsts, kas piesaista ar silto jūru, burvīgām ainavām, bagātīgo pasaules kultūras mantojumu un daudziem slēpošanas kūrortiem. Ne velti saka, ka atpūsties Itālijā nekad neapnīk.
Alpu kalni aizņem vairāk nekā pusi no valsts kontinentālās daļas. Uz Itālijas robežas atrodas visaugstākie Eiropas kalni: Monblāns (4807 m), Monte Rosa (4634 m) un Materhorna (4478 m). Sniegs Itālijas Alpos turas vismaz četrus mēnešus gadā, un ziemas sporta veidi šeit ir lielā cieņā.
Monblāna un šveiciešu četrtūkstošnieku pakājē atrodas pats augstākais Itālijas Alpu kalnu slēpošanas reģions Valle d’Aosta ar kūrortiem Courmayeur un Cervinia, kur var slēpot vairāk kā 3000 metru augstumā. Joprojām nav skaidrības, kam pieder Eiropas augstākā virsotne. Itāļi uzskata, ka robežai jāiet pa kalna vidu, bet francūži ģeogrāfijas kartēs virsotni stūrgalvīgi iezīmē savā pusē. Netālu no Valle d’Aosta, Turīnas pilsētas apkārtnē, Sestriere, Sauze-d’Oulx un citos slēpošanas kūrortos 2006. gadā notika Ziemas Olimpiskās spēles.
Otrs lielākais slēpošanas reģions atrodas Trento, Dienvidtiroles (it. Alto Adige) un Venetto apgabalu teritorijā. Pirms daudziem miljoniem gadu te skalojās siltie tropu jūras ūdeņi. Jūra atkāpās, aiz sevis atstājot vienreizēju kalnu ainavu – Dolomītu Alpus ar klinšainām virsotnēm, kas atgādina nepieejamus cietokšņus. Šie kalni sastāv no dolomīta minerāla, kas nosaukts franču zinātnieka de Dolomjē vārdā. Īsu brīdi pirms saulrieta Dolomīti maina krāsu un kļūst rozā. Tā ir unikāla parādība, ko senie Alpu iedzīvotāji sauca par “Enrosadira”. Šajā reģionā atrodas 1956.gada ziemas Olimpisko spēļu galvaspilsēta Cortina d`Ampezzo, kas ir viens no labākajiem Alpu kūrortiem "Best of the Alps”, un brīnišķīgs ciematiņš Madonna di Campilio, kur regulāri notiek Pasaules kausa posmu sacensības slalomā un frīstailā.
Itālijas slēpošanas kūrorti sāka attīstīties vēlāk par saviem Austrijas, Šveices un Francijas kaimiņiem, tāpēc lielākā daļa no tiem ir aprīkoti ar moderniem pacēlājiem, sniega lielgabaliem un ratrakiem slēpošanas trašu kopšanai. Itālijai raksturīgs tas, ka vairākas slēpošanas zonas tiek apvienotas lielā slēpošanas reģionā ar pacēlāju sistēmas palīdzību. Tā tika izveidots pasaulē garākais slēpošanas maratons Dolomiti Superski ar kopējo trašu garumu 1220 km. Tas apvieno divpadsmit slēpošanas kūrortus, tajā skaitā Cortina d`Ampezzo, Kronplatz, Arabba un Marmolada.
Daudzveidīgās un labi sagatavotās slēpošanas trases, augstais apkalpošanas līmenis, noturīgais saulainais laiks un, kas nav mazsvarīgi, salīdzinoši zemās cenas – visas šīs Itālijas kalnu slēpošanas kūrortu priekšrocības jau paspējuši novērtēt Latvijas kalnu slēpotāji. Šeit atpūsties gribētāju skaits ar katru gadu pieaug.
5. Itāļu virtuve…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1189973
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties