Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:762445
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Īslandes vispārīgs raksturojums    4
2.  Salas tūrisma ģeogrāfisko resursu raksturojums    6
2.1.  Klimatiskie resursi    6
2.2.  Ainaviskie un dzīvas dabas resursi    7
2.3.  Piekrastes resursi    11
3.  Maršruta apraksts    13
3.1.  Pirmā ceļojuma diena    14
3.2.  Otrā ceļojuma diena    15
3.3.  Trešā ceļojuma diena    16
3.4.  Ceturtā ceļojuma diena    17
3.5.  Piektā ceļojuma diena    17
3.6.  Sestā ceļojuma diena    18
3.7.  Septītā ceļojuma diena    18
3.8.  Ceļojuma laikā izmantojamie pakalpojumi un to izmaksas    19
4.  Latvijas tūrisma biroju atbilstošā piedāvājuma analīze    20
4.1.  Piedāvātie maršruti    20
4.2.  Ceļojumu cenu analīze    24
5.  Latvijas tūristiem nepieciešamās formalitātes    26
  Izmantotā literatūra    27
Darba fragmentsAizvērt

2.1 Klimatiskie resursi
Salā valda tipisks subarktisks jūras klimats, t.i. ar mazām temperatūras svārstībām gada, vēsu, īsu vasaru, maigu un visai garu ziemu. Vidējā janvāra temperatūra ir -1ºC, vidējā jūlija temperatūra ir +13 0C- +150C, taču Ziemeļu Ledus okeāna krastā tikai +80C. Vidējais nokrišņu daudzums ir no 500 - 4000 mm gadā. Visas vasaras garumā Islandē ir novērojamas tā sauktās „baltās naktis”, kad saule lec plkst. 2.54 un noriet plkst. 24.02. Savukārt decembris ir vistumšākais mēnesis kad saule parādās tikai uz 5 stundām.
Īslande saņem daudz vairāk nokrišņu nekā spēj iztvaikot, un tas veicina ledāju un purvu veidošanos. Ziemā dienvidu piekrastē ir vidēji +60C, bet ziemeļdaļā no +10C līdz -30C. Ziemeļos gaisa masas atdzesē Grenlandes ledāji. Klimats Islandē ir visai skarbs – subarktisks, okeānisks. Salas iekšienē sniega sega saglabājas pat līdz 5 mēnešiem. Islandes laika apstākļus nosaka Islandes minimums un Grenlandes maksimums. Islandes minimums ietekmē laika apstākļus arī Eiropā. Gada vidējā temperatūra Islandē ir ap 5°C.
Vidējā gaisa temperatūra vasarā, galvaspilsētā Reikjavīkā, ir 10, 6 grādi pēc Celsija jūlijā, sasniedzot arī 24, 3 grādus. Vidējā temperatūra Reikjavīkā janvārī ir apmēram 0 grādu pēc Celsija.
Islandes klimats tiek stipri ietekmēts no Atlantijas okeāna, konkrētāk no tā straumēm. Salu no ziemeļiem „apskalo” aukstā Autrumgrenlandes straume, bet no dienvidiem – siltā Irmingera un Ziemeļatlantijas straume. Vidējā gada nokrišņu summa Vatnajēkidla dienvidu nogāzēs ir ap 2000mm, savukārt Akureiri – tikai 410mm. Nokrišņu maksimums vērojams rudenī. Islandei ir raksturīga momentāna laika apstākļu maiņā. Ja Islandē ienāk siltās un mitrās gaisa masas no mērenajiem platuma grādiem, tad Islandes dienvidos ir silts un mitrs, tikmēr, kamēr ziemeļu daļā ir auksts un sauss laiks. Ja gaisa masas atnāk no Antarktikas, tad ziemeļos iestājas auksts laiks ar biezam miglām, un dienvidos arī ir auksts laiks, tomēr skaidrs. Islandes dienvidos pārsvarā ir silts un stipri vējains, bet ziemeļos atkal nav tik stipri vēji, tomēr ir aukstāks.
Zemes krastmala, izņemot dienviddaļas vienoto krasta līniju, sastāv no neskaitāmiem fjordiem un līcīšiem. Krasta līnija ir pavisam 5960 km gara. Daudzās vietās klinšu sienas izslienas stāvus no jūras pretī debesīm, taču ir arī kilometriem garas smilšu vai akmeņu krastmalas.

2.2 Ainaviskie un dzīvas dabas resursi
Lai cik savādi tas liktos, Islandes ainava joprojām atrodas veidošanās procesā – raupju ainavu joprojām veido vulkānu izvirdumi un ledāju kustība. Citas vietas ir kardināli mainījušās no tiem laikiem, kad apmēram pirms 1100 gadiem šeit ieradās pirmie vikingu ieceļotāji. Kopumā Islande piedāvā izbaudīt dabas mežonību un tās brīnumus, enerģiju un pilnīgu mieru – to visu var izbaudīt jebkurā vietā un dodoties pat tikai vienas dienas ceļojumā. Viennozīmīgi, ka salas lielākā vērtība un tūristu vilinājums ir daudzie vulkāni un pirmatnējās dabas ainavas.
Vulkāni
Lielākie un populārākie vulkāni ir Hekla, Laki, Helgafedls. Heklas (1491m) virsotnē mūsdienās var nokļūt 3 stundās, veikli kāpjot. Vārds ” Hekla” islandiešu valodā nozīmē „cepuru pakaramais” un „lietussargs’”. Nav jābrīnās, ka visbiežāk šo cepuri klāj mākoņi un redzamība ir vāja. Pēc zinātnieku pētījumiem viens izvirduma periods ilgst 1100,tad nāk atpūtas brīdis 100-200 gadu garumā. Pašlaik Hekla piedzīvo 5 aktīvo periodu. No 1104.gada tas izvirdis 14-16 reižu. Salas apdzīvošanas pirmvēsturē Hekla bijis aktīvākais vulkāns, un cilvēki ticējuši, ka tur ir ieeja peklē, un daļa tam vēl joprojām tic.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties