Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:962802
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
2.  nefinanšu investīcijas un to dinamika laikā    5
4.  Ārvalstu investīcijas un to statistiskā grupēšana    20
Darba fragmentsAizvērt

Par kursa darba tēmu izvēlējos investīcijas, jo, manuprāt, tas ir viens no galvenajiem priekšnosacījumiem tautsaimniecības attīstībai un izaugsmei. Jau vairākus gadus valstī saglabājas pietiekoši augsta investīciju dinamika, kā pamatā ir makroekonomiskās vides stabilitāte, neatkarīgo starptautisko organizāciju pozitīvais vērtējums par Latvijas investīciju vidi, kas noteikti labvēlīgi ietekmē ekonomisko attīstību. Tikai ieguldot līdzekļus un zināšanas var sasniegt labus rezultātus kādā jomā, tādēļ es vēlējos izpētīt, kur un cik lielā apjomā tiek investēts Latvijas tautsaimniecībā, lai redzētu kāda ir Latvijas ekonomiskās izaugsmes perspektīva. Labāk šo tēmu var izpētīt pielietojot dažādās statistikas metodes un aprēķinus, piemēram, grupēšanu, lai apkopotu un koncentrētāk apskatītu savāktos datus vai vidējo lielumu aprēķināšanu, lai apskatītu investīciju vispārinošos rādītājus un tamlīdzīgi.
Darbā centīšos atklāt no kurienes nāk investīcijas un kā tās pieaug vai samazinās laika skatījumā. Centīšos parādīt investīciju nozīmīgo lomu ekonomikā, arī to kāda veida investīcijas ir Latvijā un kā tās tiek sadalītas pa tautsaimniecības nozarēm. Darbā aprakstīšu valsts lomu, kas ir visnotaļ nozīmīga, investīciju piesaistē un izlietojumā pa nozarēm un investīciju tipiskos rādītājus, aprēķinot vidējos lielumus. Aprakstīšu ārvalstu investīciju nozīmīgo lomu Latvijas tautsaimniecībā un to cik lielas ir ārvalstu investīcijas, veicot grupēšanu, un kā tās tiek sadalītas pa nozarēm. Galvenais šīs informācijas avots ir Centrālās Statistikas pārvaldes izdotie statistikas biļeteni. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties