Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:835213
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.07.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.  Pieslēgšanas veidi pie Internet tīkla    3
2.  Tīkla protokoli, kas tiek izmantoti Internetā    4
3.  IP- adresācijas sistēma    6
4.  Programmas darbam Internetā    8
5.  WORLD WIDE WEB - vispasaules tīkls    9
6.  FTP - failu pārraide    9
7.  USENET telekonferences    10
Darba fragmentsAizvērt

1. Pieslēgšanas veidi pie Internet tīkla

Pieeju pie Internet var dabūt, nodrošinot savienošanu ar Internet pakalpojumu piegādātāju (INTERNET SERVICE PROVIDER). Provaiders spēlē Internet starpnieka (vadītāja) lomu, nodrošinot Internet lietotāju pieslēgumu ar maršrutizatora palīdzību. Lietotājas pieslēdzās pie provaidera maršrutizatora ar telefona vai izdalītas līnijas palīdzību.
Vairums provaideru ir tiešie provaideri. Priekš tādiem provaideriem Internet pieejas nodrošināšana ir viņu pamatdarbības veids. Papildus pakalpojumi, ko sniedz provaideri ļoti stipri atšķīrās. Daži provaideri nodrošina tikai pieejas iespējamību un nesniedz nekādus papildus pakalpojumus. Citi var jums iznomāt vietu personīgajām WEB- serverim, piedāvāt pastāvīgu pieslēgumu vai palīdzēt WEB- servera noformēšanā un vadīšanā.
Cita pakalpojumu forma ir interaktīvie dienesti (ONLINE SERVICES). Šie dienesti, bez pieejas Internet, nodrošina daudzas papildus komunikācijas iespējas. Divi populārākie interaktīvie dienesti ir COMPUSERVE un AMERICA ONLINE. Atkarībā no lietošanas veida eksistē dažādi Internet pieslēguma veidi. Zemāk tiek doti standarti Internet pieslēguma veidi:
• Elektroniskais pasts (e-mail) un sarakstīšanās - vienkāršākas Internet pielietošanas formas. Pieslēgšana, kas nedod nekādas papildus iespējas, izņemot sarakstīšanu un elektronisko pastu, ir vienkāršāka uzstādīšanas ziņā, kā arī letāksa ekspluatācijas gaitā.
• Domenes pieeja - pieņem, ka tiks noslēgts līgums ar provaideri, par tiešas pieejas iespēju, par kuru būs jāmaksā katru mēnesi vai gadu. Tāds pieejas veids visbiežāk tiek izmantots organziācijās, kas izmanto Internet resursus tikai lai saņemtu vispārējo informāciju, interaktīvo pētīšanu vadībai vai pakalpojumu vai lietu iegādāšanai.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties