Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:160904
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.05.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Interneta žurnālistika    4
2.  Interneta žurnālistikas ētika Latvijā    4
  Izmantotā literatūra    7
  Pielikums    8
  Ētikas kodeks    9
Darba fragmentsAizvērt

3-5 gadus atpakaļ liela problēma bija blogi jeb blogeri un jautājums – vai arī viņiem nevajadzētu savu ētikas kodeksu kā žurnālistiem. Tomēr līdz šim brīdim šāds ētikas kodekss nav tapis, nav izveidots. Šī joma ir populāra arī šobrīd , tomēr klāt ir nākuši arī dažādi sociālie tīkli. Rodas diskusijas vai gadījumā arī mums – sociālo tīklu un interneta lietotājiem nevajadzētu ievērot savu atsevišķu ētikas kodeksu. Pagājušā gada nogalē LTV savā ziņu izlaidumā veica nelielu aptauja jau pieminētajā vietnē twitter.com , kur lietotājiem jautāja par ētikas kodeksa, ētikas normu piemērošanu arī sociālajiem portāliem. Domas dalījās, tomēr liela daļa atbildēja apstiprinoši. Tomēr ir arī otra puse, kas spēj pamatot noraidošu atbildi , kaut tā iemesla dēļ, ka nevajadzētu nošķirt savu dzīvi no interneta dzīves pavisam.(3.) Mikroblogošanas vietne twitter.com mūsdienās ir pieejama teju katram, profils var būt gan Tavam sunim,kaķim ,gan ASV Prezidentam un Anglijas Karalienei. Lai arī rodas iespaids, ka Tavu ziņu jau neviens neizlasīs un var rakstīt par gluži jebko, ko sirds kāro, tā viss nav. Internets ir publiska vieta, kur tāpat kā atrodoties jebkurā citā publiskā vietā ir jāievēro sava ētika , savi pienākumi ,tiesības ,jāievēro likumi. Lielākā problēma šajā sakarā ir tas , ka nereti tiek aizskarta kāda persona un šāda rīcība var tikt sodīta, kaut vai paskatoties Personas neaizskaramības likumu.
Pieminētajā LTV sižetā žurnāliste un mediju zinātniece Sandra Veinberga min arī vēl kādu problēmjautājumu ,kas ir profesionālie komentāri, kādas ziņas analīzi.(3.) Tikai dažviet interneta vidē ,tieši Latvijas kontekstā, ir vērojami interneta komentētāji , kas ne tikai ziņo par ziņām ,tās veido , bet sniedz arī izklāstu un plašākus komentārus par kādu tēmu. Šī joma tiešām nav īsti attīstīta,bet ir vieta izaugsmei, tikai nepieciešami attiecīgie cilvēki un žurnālisti, kuri paši uzdrīkstas komentēt kādu notikumu pasaulē vai tepat Latvijā. Šobrīd aktuālā tēma par Eiro ieviešanu, ja sabiedrībai nav konkrētās informācijas, tad arī attieksme pret jautājumu būs krasi atšķirīga. Šajā momentā tiešām lieti noder šie komentāri, analīze , kas palīdz izprast problēmjautājumu.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties