Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Interneta portāla www.draugiem.lv izmantošanas ietekme uz strādājošo darba kvalitāti

     

    Referāts8 Socioloģija

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:297103
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.09.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Viens no interneta portāliem ir arī mūsu vidū tik plaši pazīstamais www.draugiem.lv, kurā ir reģistrējusies ļoti liela daļa (gandrīz 800000) Latvijas un citu valstu iedzīvotāju. Tie, kas reģistrējušies www.draugiem.lv, var apmainīties savā starpā ar informāciju, nosūtīt vēstules, uzzināt jaunākās ziņas par pasākumiem Latvijā un ārvalstīs, kino jaunumus, veidot paziņojumus, atrast domubiedrus, iepazīties, apsveikt viens otru svētkos utt. Šī portāla lietošana lielai daļai cilvēku aizņem daudz laika, kas būtu jāizmanto dienesta pienākumu pildīšanai. Negatīvās www.draugiem.lv īpašības ir tādas, ka šis portāls novērš uzmanību un veicamā no darba, mazina koncentrēšanās spējas un ir izteiktas versijas, ka tas pat rada atkarību. Piemēram, Aleksandrs Tromifovs saka: „Domāju, ka draugiem.lv radījuši problēmas ne vien vecākiem, bet arī kompāniju direktoriem, jo atkarīgi no šī portāla kļūst ne tikai skolēni, bet arī lielākā daļa strādājošo, kuri aizraujas tik cītīgi, ka traucē kompānijas (uzņēmuma, darba vietas..) attīstību. Smieklīgi? Nekādā gadījumā – drīzāk jau nožēlojami, un varu teikt, ka arī es piedaru pie šiem atkarīgajiem. Stundām ilgi nevaru atiet no datora tikai tādēļ, ka tūlīt taču būs kāds, kas atrakstīs! Un to taču es nevēlos palaist garām, turklāt – kas tik te nav – personas, kuras nav redzētas un sastaptas gadiem ilgi, interesanti foto un tagad arī jau video. Ar ko noslēdzu dienu? Protams, ar draugiem.lv! tas jau vien rada labsajūtu, ka atnākot mājās, varēšu iekārtoties savā ērtajā krēslā un ielogoties draugiem.lv. Negulētas naktis un vecāki dusmīgi, jo kāds blakus istabā nemitīgi klabina klaviertūru.”1
Problēmas aktualitāte
SIA „Euro SKO Baltija” ir mārketinga uzņēmums, kas nodarbojas ar dažādu firmu apavu pārdošanu. Latvijā atrodas pieci šī uzņēmuma veikali (ROOTS un ECCO).
Liela daļa Latvijas veikalu darbinieku, kas strādā SIA „Euro SKO Baltija” ir reģistrējušies interneta portālā www.draugiem.lv. Kopējais darbinieku skaits Latvijā ir trīsdesmit viens.
Šī uzņēmuma galvenā vadītāja ir ievērojusi, ka firmas biroja darbinieki savā darba laikā (ik sevišķi pēdējā mēneša laikā) ļoti bieži nevajadzīgi izmanto interneta pakalpojumus, lai apmeklētu portālu www.draugiem.lv un nelietderīgi izmanto laiku, kas būtu jāvelta darba pienākumu pildīšanai. Tieši šī portāla dēļ bieži vien tiek uz laiku bojāta veikalu datorsistēma, kas ir savā starpā saistīta un ir nepārtrauktai nepieciešama pilnvērtīgai uzņēmuma funkcionēšanai un klientu apkalpošanai.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties