Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:512919
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ievads

Šobrīd ir grūti iedomāties dzīvi bez datora un vēl jo vairāk, bez interneta. Var šo faktu noliegt, bet arvien biežāk sanāk, ka daudz vieglāk uzrakstīt draugam vēstuli pa e-pastu, nekā diviem aiņemtiem cilvēkiem sarunāt tikšanos, daudz vienkāršāk ir atrast nepieciešamo informāciju kādā interneta lapā vai elektroniskajā bibliotēkā, ir iespēja atrast praktiski jebkuru audio vai video failu, un, galu galā, cik patīkami ir vienkārši „atslēgties” no stresainās pasaules. Līdz ar to pētnieki arvien biežāk runā par internetu nevis tikai kā par tīklu, kur ir apvienoti datori, bet par jaunā tipa komunikāciju starp cilvēkiem un vēl vairāk, par jaunā sabiedrības veida rašanos.
Līdz ar to, ka interneta telpa aptver mūsdienās gandrīz visas dzīves jomas (izglītība, politika, ekonomika, kultūra utt), ir radusies ideja izpētīt kāda ir internetu lietojošā auditorija pasaulē un Latvijā, un kā un kāpēc tā varētu atšķirties.
Mana darba „Interneta lietotāju auditorijas raksturojums” mērķis ir iepazīties ar dažādu autoru viedokļiem un pētījumiem par interneta fenomenu un interneta lietotājiem, kā arī pašai izpētīt, kāda ir internetu lietojoša auditorija pasaulē un Latvijā.


Kas ir Internets?

Internets ir globāls elektronisks tīkls, kurā savstarpēji savienoti simtiem miljonu datoru. Ar tā palīdzību tiek savienoti cilvēki un izveidota virtuālā vide. Internets nodrošina ne tikai pieejamību dažāda veida informācijai un tās apriti, bet arī ātru saziņu un virtuālu diskusiju telpu, radot klātbūtnes efektu (Kalniņa, Šūmane, 2002).
Interneta fenomenu var apskatīt kā noteiktu struktūru, kas caurauž dadzdimensiālo sociālo telpu. Internets gan pēc satura, gan pēc formas ir jauns punkts, kur satiekās atšķirīgas sociālas sfēras.
Pētnieki Tofflers, Gelbreits un Drakers atzīmē, ka internets ietekme sociālo aktivitāti un viens no ietekmes nozīmīgākiem faktoriem kvalitatīvās izmaiņas informācijas aprites procesā starp cilvēkiem.
Caur internetu datortehnologijas veido jaunu informācijas mijiedarbības sfēru, kas noved pie jaunu sabiedrības attiecību rašanos. Varētu teikt, ka internets ir jaunais sociālās komunikācijas līmenis, kur neeksistē reālas robežas un absolūti dažādi cilvēki var brīvi komunicēt.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties