Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:302988
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienās mūsu dzīve nav iedomājama bez datora un interneta. Miljoniem cilvēku katru dienu ar interneta palīdzību sazinās, strādā un izklaidējas. Pirmo reizi es ar internetu sastapos kādus piecus gadus atpakaļ. Tad tas likās kā liels brīnums, kas pavēra lielas iespējas. Tanī laikā sākās interese par lapu sastāvu. Manā zinātniski pētnieciskajā darbā es centīšos izzināt darbības, kas jāveic interneta lapu uzturēšanā.
Mūsdienu pasaule nav iedomājama bez modernajām tehnoloģijām. Daudzi cilvēki nespētu iedomāties savas dzīves bez mobilajiem telefoniem, datoriem un interneta. Internets 20. un 21. gadsimtā ir kļuvis par neatņemamu dzīves sastāvdaļu miljoniem cilvēku. Tas paver visdažādākās iespējas - sākot ar izklaidēm līdz pat biznesa darījumiem un iepirkšanos. Kā jebkuru cilvēku, tā arī jebkuru interneta lapu var raksturot tās lietotājs, taču katra uzskati par labu lapu ir atšķirīgi.
Šajā darbā mans mērķis ir uzzināt un paplašināt zināšanas par to, kā uzturēt interneta lapas.
Galvenie uzdevumi ir:
1.raksturot interneta lapu veidošanas un uzturēšanas pamatnosacījumus un kritērijus,
2.analizēt literatūru,
3.izpētīt skolēnu zināšanas par lapu uzturēšanu.
Viens no kritērijiem labai lapai ir regulāra informācijas nomaiņa. Personu, kas veic šādu darbu sauc par administratoru. Administrators ir nepieciešams, katrai interneta lapai, lai tā strādātu un funkcionētu pareizi. Galvenais uzdevums, ko šī persona veic ir informācijas pievienošana, taču ir arī vēl citi.
Administratora uzdevumus viennozīmīgi ir grūti noteikt, jo katrā uzņēmumā administratoram var būt atšķirīgi pienākumi. Parasti administratoru pienākumi ir saistīti ar serveru darbības uzturēšanu, kaut gan ir arī administratori kuri veic programmēšanu vai dizaina izstrādi. Pārsvarā pienākumi ir saistīti ar sekojošo:
1.Pievienot jaunu un svaigu informāciju noteiktā laikā. Lieliem portāliem kā, piemēram, www.delfi.lv informāciju ir jāpievieno regulāri – katru dienu ir jābūt jaunākajām ziņām. Savukārt mazākos portālos informācijas pievienošanas laiks nav tik stingri noteikts. Taču arī mazajās interneta lapās informācija ir nepieciešama nomainīt. Ja lapā ļoti ilgi nav notikusi darbība lapas uzturēšanā, tad servera īpašniekiem ir tiesības šo lapu izslēgt no sava servera, jo servera īpašnieki nav ieinteresēti, lai uz viņu servera stāvētu interneta lapa, kurā nekāda darbība nenotiek un tādu lapu neapmeklē apmeklētāji. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties