Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:511505
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Interneta lapu standartu definējums    4
  Vēsture    5
  W3C    6
  W3C standarti    7
1.  HTML standarti    7
2.  CSS standarti    8
3.  XHTML standarti    9
4.  XML standarti    10
  Problēma    11
  Perfektas tīkla lapas nosacījumi    12
  Latvijas mājas lapu analīze    13
1.  Darba process    13
2.  Rezultāti    14
  Secinājumi    15
  Termini    16
  Izmantotā literatūra    17
Darba fragmentsAizvērt

Šajā darbā vēršos pie aktuālas tēmas, kas saistīta ar mūsu dzīves vienu no nepieciešamākajām lietām, respektīvi, internetu. Precīzāk interneta lapu standarti, to pielietojums, problēmas, vēsture un interneta lapu stāvoklis Latvijā. Šo tēmu izvēlējos tādēļ, ka pats piestrādāju par interneta lapu veidotāju, tādejādi vēl padziļinot savas zināšanas tieši standartu ziņā.
Lai attīstītu Latvijas interneta lapu stāvokli, šis darbs tiks publicēts pavisam jaunā projektā interneta lapu izstrādātājiem Latvijā, tādejādi popularizējot interneta lapu standartu nepieciešamību.
Darba mērķis: Izanalizēt Latvijas mājas lapu atbilstību interneta lapu standartiem.
Darba uzdevumi:
1.apkopot informāciju par interneta lapu standartiem
2.izanalizēt interneta lapu stāvokli Latvijā.
Globālā tīmekļa konsorcijs (W3C), kopā ar citām līdzīgām organizācijām un līdzīgām standartu grupām, ir nodibinājusi tehnoloģijas, pēc kurām veidot un interpretēt tīklā balstītu informāciju. Šīs tehnoloģijas, kuras mēs saucam par interneta lapu standartiem (web standards), ir cītīgi konstruētas, lai sniegtu pēc iespējas lielāku labumu lielajam interneta lietotāju lokam.
Kad internets kļuva par galveno virzienu deviņdesmito gadu vidū, interneta pārlūku programmu izstrādātāji vēl nebija ieviesuši stila lapu kaskadēšanu (CSS), tīkla lapu izstrādātājiem pietika vien ar hiperteksta iezīmēšanas valodu (HTML), lai kontrolētu lapas attēlošanu. Ieviešanas trūkums bija ļoti neizprotams, tā kā CSS pirmā līmeņa specifikācija tika izlaista jau 1996. gadā, un otrā līmeņa specifikācija 1998. gadā.
CSS atbalsta trūkums, tīkla pārlūkos noveda tik tālu, ka interneta lapu izstrādātājiem nebija citu iespēju, kā vien izkropļot HTML kodu. Labs piemērs tam ir tas, ka tīkla programmētāji atklāja, ka izmantojot atribūtu border=”0” tiek noslēpts tabulas režģis, kas tika izmantots, lai kontrolētu lapas izkārtojumu. Šis te atribūts vēl joprojām tiek izmantots, vēl joprojām lielākā daļa lapu nav pārgājusi uz absolūtu CSS izkārtojumu.
Kamēr vien HTML tika izmantots tam, lai tiktu kontrolēts lapas izskats, izstrādātāji izmantoja greizu kodu, specifiskus atribūtus un izgudroja paši savus paņēmienus. Viss ritēja pēc principa: „Strādā taču”, lapu validācija bija tāda lieta, kuru zināja tikai retais.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties