Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:267918
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

History of computers began many thousands years ago. The first of the archeologically well enough proven sources about artificial tool for calculations was so called abacus. The abacus emerged about 5,000 years ago in Asia Minor and is still in use in some countries today.

Internets ir vispasaules tīkls, kas sastāv no simtiem miljoniem datoru pa visu pasauli. Visi no viņiem var tikt savienoti (ar divu veidu savienojumiem) viens ar otru. Uz šo brīdi vairāk nekā pusei amerikāņu ģimeņu ir pieeja internetam.
Cilvēki maksā savus rēķinus, pasūta lidmašīnu biļetes un viesnīcu numuriņus; īrē, pārdod un pērk mājas, mašīnas un dara vēl daudz citu lietu, pieslēdzoties ar datoru internetam. Gandrīz visiem uzņēmumiem un absolūti katrai valdības filiālei Federālo rezervju sistēmā, štatu un vietējā līmenī ir iespēja sazināties, pieslēdzoties ar datoru internetam.
Starp citu, mūsu sabiedrība kļūst nesalīdzināmi dinamiskāka, aug tās produktivitāte un līdz ar to tā kļūst vieglāk ievainojama.
Kibernētiskais karš vairs nav tikai viena no aizraujošākajām zinātniskās fantastikas romānu tēmām. Valdība, uzņēmumi un liela daļa attīstīto valstu iedzīvotāju ir atkarīgi no interneta. Piemēram, pirms pāris gadiem absolūti postījumi tautsaimniecībai sakarā ar tīkla traucējumiem pārsniedza banku aplaupīšanas nodarītos zaudējumus un turpina augt.
Nozīmīga daļa valsts vadošās bibliotēkas resursu ir sasniedzami, pieslēdzoties ar datoru internetam, meklētāji nodrošina atbildi gandrīz uz katru jautājumu. Tajā paša laikā pornošovu industrija ir kļuvusi par vienu no visātrāk augošo ienākumu avotu. Šī industrija radīja interneta saturu, kas rada veselīgas bailes no vecākiem. Dažādu veidu un politisku uzskatu ekstrēmistu grupas pa visu pasauli palaiž internetā tūkstošiem naidīga satura lapas katru dienu.
Citiem vārdiem sakot, virtuālā tīkla pasaule, kas ir dzimusi tikai pirms dažiem gadiem starp divām tūkstošgadēm, ir radījusi milzīgi daudz jaunu iespēju un gandrīz tikpat daudz neparedzamu baiļu.
Visi šie notikumi norisinājās tik ātri, ka cilvēki, kas nepārstāvēja profesionālo IT sabiedrību, lielāko ties nespēja saprast, no kurienes nāk šī datoru pieslēgšanās tīklam tehnoloģija un kas ir šīs virtuālās pasaules zinātniskā bāze.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties