Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:254554
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 22 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.  Interešu grupas un to tipoloģija    5
2.  Meža īpašnieku biedrības izveide, mērķis un uzdevumi    8
3.  Meža īpašnieku biedrības darbības analīze: gadījumu izpēte    10
  Nobeigums    14
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    15
Darba fragmentsAizvērt

Tā kā mežu apsaimniekošanai, koksnes un tās izstrādājumu eksportam ir tieša ietekme uz Latvijas iekšzemes kopproduktu un vispārējo valsts ekonomisko attīstību, tad Latvijā ir izveidota īpaša institūcija – LR Zemkopības ministrijas Meža konsultatīvā padome -, kas apvieno dažādas interešu grupas, kuras saistītas ar mežu apsaimniekošanu un koksnes, tās izstrādājumu tirdzniecību. Šī Padome, kuras nolikumā teikts, ka tās „darbības mērķis ir veicināt līdzsvarotas meža nozares politikas veidošanu un īstenošanu Latvijā”1, sadarbojas ar vairākām biedrībām un apvienībām, kas apvieno meža īpašnieku, apsaimniekotāju un kokapstrādes uzņēmumu intereses. Viena no šādām organizēto interešu apvienībām ir Meža īpašnieku biedrība. Vadoties pēc MIB informācijas, ka Biedrības „mērķis ir veicināt ilgtspējīgas un ekonomiski efektīvas mežsaimniecības attīstību Latvijā, veidojot tādu mežsaimnieciskās darbības vidi, kur normatīvie akti netraucē pamatotu saimniecisko lēmumu pieņemšanu un valsts pārvalde izveidojusi racionālas un efektīvas administratīvās procedūras, kas nekavē uzņēmējdarbību”2, rodas jautājums, kādas ir tās darbības, kas tiek veiktas, lai tiktu veicināta konkurētspējīga un ilgtspējīga meža nozares attīstība?
Līdz ar to referātam tiek uzstādīts šāds izpētes jautājums – Kādi ir Meža īpašnieku biedrības darbības sasniegumi? Lai atbildētu uz referāta izpētes jautājumu, darbam tiek izvirzīts šāds mērķis: izpētīt Meža īpašnieku biedrības darbību. Lai mērķis tiktu sasniegts, darbam tiek uzstādīti šādi uzdevumi: 1) aplūkot teorētisko literatūru par interešu grupām un to tipoloģiju; 2) apskatīt MIB izveidi, mērķi un uzdevumus; 3) veikt empīriskā materiāla analīzi; 4) noskaidrot, kādi ir līdzšinējie MIB darbības sasniegumi.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1119271
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties