Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:623311
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.03.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  AUTORTIESĪBU RAKSTUROJUMS    4
1.1.  AUTORTIESĪBU BŪTĪBA    4
1.2.  AUTORTIESĪBU SEBJEKTI    5
1.3.  AUTORTIESIBU OBJEKTS    5
2.  PATENTU TIESĪBAS    8
2.1.  PATENTU TIESĪBU BŪTĪBA    8
2.2.  PATENTIESĪBU SEBJEKTI    8
2.3.  IZGUDROJUMA OBJEKTS    8
3.  AUTORTIESĪBU UN PATENTIESŪBU ATŠĶIRĪBA    10
  SECINĀJUMI    11
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS    12
Darba fragmentsAizvērt

• Cilvēki, kas nodarbojas ikdienā ar radošo garu un pielieto savu intelektu, gudrību un dzīves pieredzi izveido dažādus darbus ka piemēram mūziku vai kādus literārus darbus, pārsvarā viņi to dara priekš sevis, bet ja mākslas darbs ir izdevies un iegājis sabiedrībā, tad ir arī iespēja nopelnīt naudu. Savukārt, cilvēki, kas izgudro ko jaunu vēl līdz šim nezināmu, pārsvarā savā ikdienas darbā pielieto savu pieredzi, gudrību un zināšanas, lai viņu izgudrojums tiktu atzīts un tiktu izmantots cilvēka ikdienā, ka arī priekš izgudrotajiem ir svarīgi, lai viņa izgudrojums gūtu peļņu un par nopelnīto naudu varētu ieguldīt jaunās investīcijās.
• Autoru radītais darbs tiek regulāri pakļauts neatļautai un nelegālajai izmantošanai jeb pirātismam, savukārt to ko izgudrotājs ir izgudrojis, tas paliek ka viņa autordarbs.
• Protams ir saprotams, ka autortiesības un patenttiesības kalpo sabiedrības laba, bet tikai patenttiesības garantē investīciju atmaksu, ja nebūtu patenttiesības, būtu grūti atpelnīt izgudrojumos ieguldīto naudu.
• Latvija ir daudz spējīgu izgudrotāju, bet viņi parasti kad kaut ko jaunu izgudro, uzreiz izpauž to visai pasaulei. Tā šobrīd ir Latvijas problēma – zinātnē neizmanto patenttiesību garantētās iespējas.

SECINĀJUMI
Rakstot šo referātu varu secināt, ka ikdienas steigā mēs nepiedomājam par tādām lietām, kas ir mums apkārt, mēs vienkārši šīs lietas izmantojam ikdienā, bet nekad neiedomājies, ka visas šīs lietas un gūtie sasniegumi ir cilvēku ieguldītais smagais darbs, intelekts un dvēsele jeb garīgais gars.
Šo darbu veidoju ar lielu interesi, jo es vairāk uzzināju par autortiesībām un patenttiesībām, kas mūsu ikdienas dzīve ir tik ļoti cieši saistītas un ar to mēs saskaramies ikdienas gaitā. Tāpat nācās gūt zināšanas ne tikai no interneta resursiem, bet arī savas zināšanas smelties grāmatās un dažādos likuma krājumos. Protams ir saprotams, ka šīs tiesības savstarpēji mijiedarbojas un pastāv viena otrai līdzās, bet starp abām tiesībām pastāv arī atšķirības, kurus noteikti tagad izprotu un zinu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1330534
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties