Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:903778
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Cilvēkam, ja galvas smadzenēs tiek traucēta asins plūsma, iespējams skaidri novērot runas traucējumus – viņš nespēj izteikt vai atkārtot pat gluži vienkāršus teikumus. Pacients tāpat var jaukt vārdus vietām vai izmantot citus vārdus vajadzīgo vietā. Viena roka vai kāja var kļūt izteikti vāja, nejutīga, paralizēta. Ja insults noticis vienā smadzeņu pusē, tad vājums visticamāk tiks novērots otrā. Pacel abas rokas uz sāniem ar plaukstām uz augšu un pamēģini noturēt desmit sekundes. Ja viena roka slīd uz leju, muskuļi nedarbojas kā nākas, un tas var liecināt par insultu.
Insults var izraisīt redzes dubultošanos, neskaidru, miglainu redzi vai redzes zudumu vienā acī. Šim simptomam nereti netiek pievērsta pienācīga vērība, jo tas ir mazāk izteikts nekā sejas muskuļu un ekstremitāšu vājums vai runas traucējumi. Insulta gadījumā pacients izjūt pēkšņu vājumu vienā sejas pusē. Cilvēkam jāmēģina pasmaidīt vai parādīt zobus – ja viena sejas puse paliek nekustīga, vērsies pie mediķiem. Tāpat jāpievērš uzmanība arī tam, vai lūpu vai acs kaktiņš nav noslīdējis uz leju.
Arī pēkšņi galvas reiboņi, slikta dūša vai nespēja noturēt līdzsvaru un pārvietoties var liecināt par insultu. Pacienti šo pazīmi mēdz maldīgi uzskatīt par vīrusu saslimšanu vai kādu citu kaiti. Sāpes nav uzskatāmas par tipisku insulta pazīmi, taču daļa pacientu tās izjūt.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties