Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Informācijas tehnoloģijas un telekomunikācijas nozares Latvijas Republikā stāvokļa raksturojums

     

    Referāts12 Ekonomika

3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:922217
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.10.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Izmaiņas Latvijas tautsaimniecības struktūrā    5
  Informācijas tehnoloģijas un telekomunikācijas nozares raksturojums    13
  Secinājumi un priekšlikumi    18
  Izmantojamās literatūras saraksts    20
Darba fragmentsAizvērt

Sarežģītā ekonomiskā situācija pasaulē ir ietekmējusi Latvijas tautsaimniecības attīstības tempu. Ārējo faktoru ietekmē Latvijas attīstība 1998. un 1999. gadā ir gausāka nekā tās potenciālās iespējas. Tomēr nav šaubu, ka Latvijas tālākās izaugsmes iespējas ir labas. Līdzšinējās konsekventās reformas ir nostiprinājušas tirgus ekonomikas pamatus valstī, radījušas stabilu makroekonomisko vidi un nodrošinājušas investoru uzticību. Neatkarības gados Latvija ir spējusi pārorientēt savu ekonomiku, un tagad mūsu galvenais ārējās tirdzniecības partneris ir Eiropas Savienība. Apliecinājums tam, ka ekonomiskās reformas Latvijā rit sekmīgi, ir neatkarīgo starptautisko kredītreitingu aģentūru noteiktie Latvijas vērtējumi, kuri ir vieni no augstākajiem Centrāl- un Austrumeiropas valstīs.
Latvijas stratēģiskais mērķis ir iekļauties Eiropas Savienībā, jo tikai tā var nodrošināt neatgriezenisku valsts izaugsmi. Integrācija Eiropas Savienībā rit sekmīgi. Latvijai ir pamatotas cerības tikt uzaicinātai uz iestāšanās sarunām jau šā gada beigās. Valdības ekonomiskās politikas mērķi ir sasniegt ilgstošu un stabilu ekonomisko izaugsmi, sabalansētu ekonomisko un sociālo attīstību, pakāpeniski mazināt esošās reģionālās, sociālās un citas nevienlīdzības, nodrošināt vides aizsardzību un resursu efektīvu izmantošanu.
“ Ikvienas civilizētas valsts teritoriju, kur skan cilvēku valoda un notiek tirdzniecība … , caurvij elektrības vadu tīkls, kurā pulsē dzīvība un skan daudzbalsīgs dažādu valodu koris”. Tā 1878. gadā rakstnieks tēlaini raksturoja telegrāfu. ( no “ Viktorijas laikmeta Interneta” )
Ja Jūs jautātu saviem draugiem, kāpēc vīni izmanto telefonu, lai sazinātos ar paziņām, vai kāpēc viņi televizora ekrānā meklē jaunāko informāciju vai izklaidi, uz Jums raudzītos ar neizpratni. Ja Jūs jautātu draugiem, vai viņi ir pieņēmuši “elektrificēto dzīvesveidu”, viņi sāktu raizēties par Jūsu veselo saprātu. Ekonomiski attīstīto valstu iedzīvotājiem elektriskās ierīces ir neatņemama dzīves sastāvdaļa – mēs tās vienkārši izmantojam. Tomēr ir pagājis vairāk nekā simt gadu, kamēr “ elektrificētais dzīvesveids ” izmainīja mūsu civilizāciju.
Kad ielās un namos pirmoreiz parādījās elektrības vadi, strāvas vienīgais pielietojums bija apgaismošana. Par elektrības lielo potenciālu, kas spēs izmainīt ikviena cilvēka dzīvi, neviens vēl nenojauta. Taču, kad tika izveidota infrastruktūra, sāka rasties jauni un novatoriski izgudrojumi, kuros izmantotas elektriskās strāvas priekšrocības. Elektriskie ledusskapji, fotogrāfi un gaisa kondicionieri bija jaunās tehnoloģijas pielietošana esošo vajadzību apmierināšanai. Revolucionārākie elektrības pielietojuma veidi bija telefons, radio un televīzija. Visas šīs jaunās ierīces pārveidoja gan valstu ekonomiku, gan vienkāršo cilvēku dzīvi. Pirms jaunās infrastruktūras- informācijas tehnoloģijas un telekomunikācijas nozares – parādīšanās ļaudis par šādiem “tehnikas brīnumiem” nebija pat sapņojuši. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1217526
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties