Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:695620
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Infometija ir visplašākā no metrijām, kas sevī iekļauj gan bibliometriju, scientometriju, kibermetriju, gan arī vebometiju. Katra no šīm metijām veido dažāda veida saites ar blakus stāvošo vai sevī ietverošo metiju, piemēram, gan bibliometija, gan kibermetrija sevī ietver vebometriju.
Infometija aptver informācijas zinātnes teoriju un risina metodoloģiskās problēmas, kas ir saistītas ar informācijas vākšanu un organizēšanu kā arī ar tās būtības atklāšanu, interpretēšanu un lietošanu.
Tulkojumā no grieķu valodas biblio nozīmē grāmatu, bet metria – mērīšanu. Jēdzienu bibliomerija ieviesa zinātnieks Alans Pričards, definējot to kā matemātisko un statistisko metožu pielietojumu grāmatu un cita veida komunikācijā. Bibliometrijas ideja pamatā vienmēr palika viena un tā pati – kaut kā kvantitatīva mērīšana. Tā ir publikāciju, autorības, literatūras lietošanas modeļu, jeb cita veida informacionālo vienību, vai literatūras bibliogrāfijās atspoguļojuma pētniecība. Jebkurā gadījumā tā pēta publikāciju jeb fiksētās informācijas analīzi un to skaitu attiecībā uz to izmantojamību. Bibliometrijas pamatā ir informācijas lietošanas un klasificēšanas paņēmieni, kas tiek analizēti ar statistikas un citātu analīzes metodēm, kā arī tiek atklātas attiecības starp citēšanas biežumu un citu statistisko formu lietošanu. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1202388
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties