Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Inflācijas līmenis un inflācijas samazināšanas politika Latvijā

     Novērtēts!

    Referāts23 Ekonomika

4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:170832
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 26 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Viens no svarīgākajiem rādītājiem, kas raksturo ikvienas valsts ekonomisko situāciju, ir inflācija. Mūsdienās inflācija ir viena no svarīgākajām un nopietnākajām makroekonomikas problēmām, ar kurām jāsaskaras vairāku valstu valdībām un kuras ir pastāvīgi jārisina. Tā ir viena no Latvijas lielākajām un aktuālākajām problēmām pēdējo gadu laikā. Inflācijas apkarošana Latvijas valdībai ir kļuvusi par vienu no galvenajiem mērķiem.
Laika periodā no 1998. līdz 2003. gadam patēriņa cenu pieaugums Latvijā bija tuvs attīstīto valstu inflācijas līmenim. Savukārt kopš 2004. gada Latvijā ir strauji cenu palielinājuma tempi, kas ir vieni no augstākajiem starp Eiropas Savienības (turpmāk - ES) dalībvalstīm. Šo gadu laikā valstī vērojams augsts inflācijas līmenis. Latvijā inflācijas līmeni nosaka daudzi, dažkārt savstarpēji nesaistīti faktori, tostarp arī strukturālās izmaiņas saistībā ar dalību ES, vispārējs cenu kāpums energoresursiem un administratīvi regulējamo cenu izmaiņas. Inflācijas dinamika ir viens no svarīgākajiem tautsaimniecības attīstības aspektiem, šobrīd inflācijas kāpums sāk apdraudēt turpmāku valsts izaugsmi.
Lai arī inflācija kopš 2008. gada otrās puses samazinās, Latvijā joprojām saglabājas augstākā inflācija starp Baltijas valstīm, kā arī starp ES dalībvalstīm. Augstais inflācijas līmenis ir viens no svarīgākajiem faktoriem, kas kavē ES vienotās valūtas eiro ieviešanu Latvijā. Pašlaik inflācija un tās ietekme uz tautsaimniecības attīstību ir kļuvusi par vienu no ekonomisko diskusiju pamatjautājumiem. 2007. gadā Latvijas valdība izstrādāja pasākumus inflācijas ierobežošanai. Kā redzams, inflācijas līmenis un tā samazināšana Latvijā ir ļoti aktuāla tēma.
Studiju darba mērķis ir noskaidrot inflācijas cēloņus un izpētīt, kādas sekas Latvijas Republikas tautsaimniecībai, tās attīstībai un izaugsmei izraisījusi inflācija un tās straujais pieaugums pēdējo gadu laikā, un izanalizēt inflācijas samazināšanas politiku. Studiju darba noteiktie uzdevumi ir:
1)izpētīt inflācijas būtību, veidus un cēloņus;
2)noskaidrot inflācijas ekonomiskās sekas;
3)noskaidrot galvenos inflācijas cēloņus Latvijā;
4)analizēt inflācijas attīstību Latvijā;
5)noskaidrot inflācijas ietekmi un izraisītās sekas uz Latvijas tautsaimniecību;
6)izpētīt Latvijas valdības izstrādāto ekonomisko politiku inflācijas apkarošanai.
Studiju darbā tiks izmantoti dažādi literatūras avoti gan latviešu, gan angļu valodā. Latviešu valodā tiks izmantoti galvenokārt tādu ekonomistu kā G. Lībermanis, V.Bikse darbi. Savukārt avotos angļu valodā tiks izmantoti tādu autoru kā Robert J. Barro, Karl E. Case un Ray C. Fair darbi. Tiks izmantoti dažādi oficiālie statistikas krājumi, zinātniskā literatūra, periodiskie izdevumi, kā arī dažādi Interneta resursi. No statistikas krājumiem galvenokārt tiks izmantoti LR Centrālās statistikas pārvaldes dati, LR Ekonomikas ministrijas, LR Finanšu ministrijas ziņojumi. No periodiskajiem izdevumiem tiks izmantoti tādi žurnāli kā “Latvijas Ekonomists”.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1127701
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties