Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:363629
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

2000. GADS

Latvijā zema inflācija, kas veicina ekonomikas attīstību.
Iekšzemes kopprodukts 2000.gadā pieauga par 6.6%. Tas ir viens no lielākajiem IKP pieaugumiem Centrālās Eiropas un Austrumeiropas valstīs. Iedzīvotāju privātais patēriņš palielinājās. Par to liecina iedzīvotāju reālās pirktspējas pieaugums 2000.gadā par 4.2% attiecībā pret iepriekšējo gadu, mazumtirdzniecības pieaugums salīdzināmajās cenās par 9.6%, kā arī privātpersonām izsniegto kredītu pieaugums par 68.3%.
Ekonomiskās situācijas uzlabošanās operatīvi atspoguļojas būvniecības izaugsmē 2000.gadā par 8.4% salīdzināmajās cenās un ne-finanšu investīciju pieaugumā par 23.0%.
Par tautsaimniecības potenciālu liecina privātuzņēmumu kreditēšana - 2000.gadā izsniegto kredītu kāpums bija 30.4%.
Tautsaimniecības dinamiskā attīstība 2000.gadā liecināja par ekonomisko aktivitāti, zemo inflācijas līmeni noteica īstermiņa faktori. Tomēr jāņem vērā gan patēriņa struktūras, gan ievērojamās ienākumu līmeņu atšķirības un joprojām zemais cenu līmenis Latvijā salīdzinājumā ar attīstītajām valstīm, kas turpmākajos gados noteica cenu pieauguma tendenci.
2001. GADS

Galvenie secinājumi:
Gada inflācija Latvijā 2001.gadā bija 2,5%.  Makroekonomiskie rādītāji, kas liecina par ekonomisko aktivitāti valstī, ir pozitīvi un dinamiski. Tāpēc zemā inflācija nav saistāma ar zemu ekonomisko aktivitāti.
Cenu samazināšanās bija vērojama, pateicoties gan iekšējās, gan ārvalstu konkurences pieaugumam. Iekšējā konkurence veidojas, uzņēmumiem tiecoties iekarot tirgus segmentus. Par to liecināja, piemēram, lielo pārtikas tirdzniecības uzņēmumu darbība un attīstība sakaru nodrošināšanas un datu apstrādes iekārtu jomās.
Ārvalstu konkurenci pastiprināja pasaules valūtas kursu pārmaiņas. Kopš eiro ieviešanas 1999.gada janvārī līdz 2001.gada martam lata vērtība pret eiro bija pieaugusi par 14.1%. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1132732
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties