Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Indivīds, sabiedrība, valsts un tiesības, to savstarpējās attiecības

     

    Referāts18 Tiesības

4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:737610
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.05.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
I.  Indivīds un sabiedrība    4
1.1.  Indivīda jēdziens    4
1.2.  Sabiedrības jēdziens    4
1.3.  Indivīda un sabiedrības mijiedarbošanās    5
II.  Indivīds un valsts    9
2.1.  Valsts jēdziens    9
2.2.  Valsts pazīmes    11
2.3.  Valsts rašanās cēloņi    14
III.  Indivīds un tiesības    16
3.1.  Tiesību izcelsmes vēsture    16
3.2.  Tiesību jēdziena daudzveidība    18
IV.  Indivīda, sabiedrības, valsts un tiesību mijiedarbība    22
  Secinājumi    25
  Izmantotas literatūras saraksts    27
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi.
Runājot par indivīdu, valsti, sabiedrību un tiesībām, jāsecina, ka šie parādības nebūt nav atsevišķi, bet gan kopēji saistīti, jo visi veidojās sabiedrībā vienlaicīgi, starp saistoties un starp ietekmējoties. Lēni, gadiem un pat gadsimtiem ilgi attīstījās gan indivīds, gan sabiedrība, gan valsts, indivīda tiesības un tiesību sistēma kā tāda.
Dažādos vēsturiskos posmos likumi vienmēr pastāvēja dažādākās formās ar laiku sistematizējoties, ar to iegūstot noteiktas formas, veidus. Neskatoties uz to, ka soda mēri katrā likumā savādāki, bet ar to atzīstams, ka jau senos laikos cilvēki izšķīra vajadzību pēc noteikumu reglamentēšanu un soda mēriem par to nepildīšanu vai pārkāpšanu.
Cilvēce atklāja vairākas sfēras tiesību jomā un attīstīja tās, ar laiku papildinot esošo ar izmaiņām, ievērojot attiecīgus apstākļus, kas radušies laika gaitā.
Nevar nepieminēt revolūcijas un valsts apvērsumus, kuri notikuši daudzās valstīs, valsts režīmu maiņas un diktatūru likvidēšana. Valstis mainījušās robežu jomā, klāt jaunam valsts līderim, kā arī ar režīmu maiņu, mainījusies arī likumdošana. Toties parastie indivīdi tikai spēja pielāgoties jauninājumiem, samierinoties ar tām vai izsakot savu viedokli pret tiem. Bieži vien, veidojušas sabiedriskās organizācijas, priekšā izsakot savu mērķi atbalstot noteikto vai cenšoties panākt konkrēta fakta, aspekta aizliegšanu vai likvidēšanu. Tādējādi, indivīdiem mijiedarbojoties un apzinot savu mērķi – tika pieņemti gan valsts iekšējie likumi, pieļaujot daļēji vai pilnīgi izvirzīto, kā arī slēgtas starptautiskā mēroga deklarācijas, nolikumus.
Valstis apvienojas šīs sfēras jautājumos, lai vienlaicīgi, kopīgi izlemtu un pieņemtu starptautiskā mēroga aktu, deklarāciju vai citu svarīgu dokumentu, tādējādi, pilnībā piedaloties pilsoņu tiesību aizsardzībā starptautiskā mērogā.
Lai indivīds varētu panākt mērķi – savu tiesību aizsardzībā – tika izveidotas arī starptautiskā mēroga augstākās tiesībsargājošas instances, kurās ir tiesīgs griezties jebkurš cilvēks. Tāpat arī valsts mērogā jebkuram pilsonim ir tiesības griezties valsts organizācijās ar lūgumiem, iesniegumiem, sūdzībām.
Katrai sabiedrībai: vai tā ir valsts organizācija vai kāda cita – ir iekšējais nolikums, statūti, instrukcija vai likums, kas nosaka dotās instances, organizācijas darba kārtību un citus svarīgus aspektus.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1323047
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties