Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:148819
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.04.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Iespējamo kļūdu cēloņu, seku un bīstamības analīze (FMEA) vai tās paplašinājums, kas attiecas uz kritisko (C-critical) parametru analīzi (FMECA), ir sistēmas vai iekārtu kļūmju un to ietekmes uzskaitījums. Katrai iespējamai kļūmei tiek noteikts bīstamības rangs. Pie kļūmes veidiem tiek raksturoti iekārtas bojājumi vai kļūdas (vaļā, ciet, ieslēgts, izslēgts). Kļūmju sekas ir sistēmas atbildes reakcija vai avārija, ko izraisa iekārtas bojājums.
Iespējamā kļūdu un seku analīze (FMEA) ir procedūra, kuru veic, lai noskaidrotu un analizētu iespējamās kļūdas klasifikācijas sistēmā pēc smaguma vai neveiksmes ietekmes uz sistēmu. To plaši izmanto apstrādes rūpniecībā dažādos produkta dzīves cikla posmos un arvien vairāk to sāk izmantot arī pakalpojumu nozarē. Iespējamās kļūdad ir kļūdas vai nepilnības procesā, dizainā vai objektā, kas ietekmē klientu. Seku analīze attiecas uz šo nepilnību izraisošo seku izpēti.
Ar FMECA tiek identificēts katrs iespējamo kļūmju veids atsevišķi, kas tiešā vai netiešā veidā var novest pie nopietnas avārijas. Cilvēku kļūdas ar šo metodi parasti nepārbauda. FMECA nav efektīga gadījumos, kad vienlaicīgi ir iespējamas vairākas tehniskās kļūmes vai to kombinācijas. FMEA metode atšķiras ar to, ka neparedz kļūmju bīstamības ranžēšanu.
Iespējamo kļūdu un seku analīze var nodrošināt analītisku pieeju, piemēram, strādājot ar potenciālajiem novirzes režīmiem un ar to saistītiems cēloņiem. Apsverot iespējamās nepilnības projektēšanā, piemēram, drošība, izmaksas, veiktspēja, kvalitāte un uzticamība, inženierim ir pieejama liels informācijas daudzums par to, kā mainīt izstrādes / ražošanas procesu, lai izvairītos no šīm nepilnībām, kļūdām.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties