Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:195771
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lai sekmīgi veiktu kādu darbu, labi jāzina darba tehnoloģija - kā to iespējami labāk un racionālāk izpildīt. Tas attiecas arī uz mācīšanas tehnoloģiju - metodiku jeb veidu, kā atrisināt kādu radušos problēmu. Mācību procesā skolotāja un skolēna darbība, prasme sadarboties, mācīšanas un mācīšanās līdzekļu efektivitāte ir viens veselums. Pedagoģiskajā procesā savukārt ir svarīgas skolotāja un skolēna, vecāku un bērna savstarpējās attiecības, kuru pamatā būtu savstarpēja uzticība un ieinteresētība.
Audzināšanas un mācību process pamatskolas 1. posmā (1. - 4. klasē) ir vienots, jo skolotājs reizē ir arī audzinātājs. Ja skolēns uzticas vecākiem, skolotājiem un audzinātājiem, viņa dabas doto individuālo spēju attīstībai, socializācijai un personības attīstībai jau ir radīti labvēlīgi apstākļi. Uzticēšanās gaisotnē mainās kā skolēns, tā arī skolotājs.
Skolēns mācību un pedagoģiskajā procesā nepārtraukti atrodas situācijās, kuras tiek risinātas. Skolēna reakcija uz radušos situāciju mācību un audzināšanas procesā ne vienmēr ir atkarīga no skolotāja pedagoģiskās vadības. Līdz ar to mācību procesu var uzskatīt par dažādu mērķtiecīgu pedagoģisko situāciju secīgu un plānotu maiņu.
Skolotājam jāprot iepriekš paredzēt tās pedagoģiskās situācijas, kuras rosina vēlamu skolēna atbildes rīcību. Skolotāja mācīšanas un skolēna mācīšanās mērķi ir zināšanu un prasmju, uzskatu, mācību orientāciju, ieviržu un attieksmju apguve.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1201190
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties