Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:530015
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.03.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Viens no valsts pārvaldes stūrakmeņiem ir profesionāls, kompetents un tiesiski funkcionējošs civildienests. Ceļā uz iestāšanos Eiropas Savienībā (ES), Latvijas Republikai tika pārmests valsts pārvaldes vājums jeb nepietiekama valsts pārvaldes administratīvā kapacitāte. Lai uzlabotu valsts pārvaldes administratīvo kapacitāti, manuprāt nozīmīga loma būtu pievēršama ierēdņiem un to profesionalitātei. No ierēdņa darbības un tās rezultātiem ir atkarīgs, piemēram vai tiks izstrādāti likumi, kas ir taisnīgi un nepieciešami patlaban mūsu valstī, vai valstī netiks ievesta kontrabanda, kas grauj valsts ekonomiku, u.tml. jautājumi. Ja bieži nākas dzirdēt, ka liela daļa valsts pārvaldes pieņemto lēmumu nav tiesiski, tad, ievērojot, ka tos pieņem amatpersonas vai ierēdņi, jārunā par to, kādi ir cēloņi šādai rīcībai. Daļēji šīs kļūdas ir apzinātas rīcības rezultāts – korupcija, bet vairumā gadījumu tās iespējams ir neapzinātas rīcības rezultāts – neprofesionalitāte. Ņemot vērā, ka Latvija atrodas pievienošanās ES priekšvakarā, tēma ir aplūkota ES dalībvalstu pieredzes kontekstā.
Lai nodrošinātu, ka ierēdņi savus pienākumus veic godprātīgi, profesionāli un tiesiski, pirmkārt, ir būtiskas gan zināšanas un prasmes, kuras ierēdnis ieguvis darba procesā, pildot pienākumus un analizējot rezultātus, gan arī šo zināšanu un prasmju papildināšana mācību procesā. Personāls ir svarīgākais un vērtīgākais jebkuras iestādes resurss, un nevērība pret personāla izglītošanu un kvalifikācijas celšanu, neradot iespēju izmantot darbinieku potenciālu pilnībā, ir izšķērdība un liecina par neracionālu budžeta līdzekļu izmantošanu. Personālam var uzticēt pienākumus, taču iestādes vadītāja uzdevums ir padotos apmācīt pienākuma veikšanai.
Eiropas padomes Ministru komitejas rekomendācijas par valsts amatpersonu statusu Eiropā 15.punktā, ņemot vērā, ka valsts amatpersonas, t.sk. ierēdņi, ir valsts pārvaldes pamatelements un tām nepieciešama attiecīga kvalifikācija, ir uzsvērusi, ka zināšanu papildināšana ir būtiska valsts pārvaldes efektivitātes sastāvdaļa.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1140167
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties