Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:782035
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.10.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ir nepieciešams izpētīt ienākumu sadali Latvijā, jo nabadzība Latvijā ir un arī pagaidām paliks milzīga problēma. Pēdējo divu gadu laikā mājsaimniecību patēriņa izdevumi pieaug straujāk nekā to ienākumi, valsts paaugstina nodokļus nepaaugstinot ienākumus valsts sektorā strādājošajiem, kā rezultātā pieaug mājsaimniecību parāds attiecībā pret ienākumiem. Problēma rodas no tā, ka ir pieauguši mājsaimniecību nodokļu maksājumi vairāk nekā sociālo pabalstu ieņēmumi.
Viens no galvenajiem valsts dzīves līmeņa rādītājiem ir IKP (Iekšzemes kopprodukts). 2008. gadā bija manāms IKP straujš pieaugums, taču salīdzinājumā ar pārējo Eiropu un pat Baltijas valstīm, tas bija zems. Šogad IKP atkal krītas. Inflācija 2009. gadā ir kritusies salīdzinājumā ar 2008. gadu, kad tā sasniedza augstāko punktu - 13.8%. Bet neskaitot IKP ir arī Džini koeficents, kas tieši norāda ienākumu sadalījumu valstī.
Referāta temats tika izvēlēts, jo tēma ir ļoti aktuāla it īpaši mūsdienās, kad valstī valda krīze un cilvēku ienākumi ir tik zemi, ka nevar pat atļauties primārās vajadzības. Valsts galvenais uzdevums ir stabilizēt valsts ekonomiku, taču vienīgais ko mēs redzam un izjūtam ir nodokļu paaugstināšana, finansējumu „apcirpšana” visās jomās un atalgojumu samazināšana. Ienākumu nevienlīdzīga sadale kavē ekonomisku valsts attīstību.
Referāta mērķis ir analizēt ienākumu sadali Latvijā pēdējo gadu laikā, tās problēmas un risinājumus, kādus valsts piedāvā. Lai sasniegtu referātā izvirzīto mērķi, tiks raksturota Latvijas ienākumu sadale gan no teorētiskās, gan no praktiskās puses.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1233097
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties