Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:684163
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.04.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 17 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  IEKŠĒJĀS KONTROLES JĒDZIENS UN BŪTĪBA    4
2.  IEKŠĒJĀS KONTROLES PAMATELEMENTI    8
2.1.  KONTROLES VIDE    10
2.2.  RISKA VĒRTĒŠANAS PROCESS    12
2.3.  KONTROLES PASĀKUMI    15
2.4.  INFORMĀCIJA UN KOMUNIKĀCIJA    19
2.5.  KONTROLES UZRAUDZĪBA    21
3.  GRĀMATVEDĪBAS KONTROLE    24
  SECINĀJUMI    29
  IZMANTOTO AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    31
Darba fragmentsAizvērt

Uzņēmumā iekšējā kontrole ir pietiekoši izstrādāta un precīza. Lai veicinātu veiksmīgāku uzņēmuma darbību, uzņēmuma darbinieki birojā tiek sadalīti struktūrvienībās. Valdes locekļi uzņēmumā „X” aktīvi komunicē ar struktūrvienību vadītājiem, kā arī veikalu vadītājiem, kas ir attiecīgo valdes locekļu pakļautībā.
Uzņēmumā “X” pielieto autorizācijas/apstiprināšanas, fiziskās un personāla kontroles procedūras. Kā arī uzņēmumā „X” ir izstrādāta darba aizsardzības politika, kura nosaka, ka uzņēmums apņemas nepārtraukti pilnveidot savu darbību, respektējot veselības aizsardzības, darba drošības un vides aizsardzības prasības. Lai veiksmīgi pildītu uzņēmuma izstrādāto politiku darba aizsardzības jomā, uzņēmumā ir norīkots darba aizsardzības speciālists. Katru gadu tiek veiktas, atkārtotas ugunsdrošības, darba drošības un kārtības instruktāžas.
Uzņēmuma personāla vadītāja ir devusi rīkojumu par obligāto veselības pārbaužu organizēšanu katram darbiniekam, kas uzsāk darbu uzņēmumā “X” un atkārtotu pārbaudi ik pēc trim gadiem.
Uzņēmumā “X” grāmatvedības daļā ir pavisam kopā septiņi darbinieki. Lai veicinātu veiksmīgāku uzņēmuma darbību, tiek veikta uzdevumu dalīšana. Uzņēmumā ir izstrādāta grāmatvedības organizācijas un kārtošanas noteikumi un grāmatvedības apgrozības shēma.
Izvērtējot visu iegūto un apkopoto informāciju, autore secina, ka katrā organizācijā būtu nepieciešami kontroles pasākumi. Tomēr vissvarīgāk, lai kontroles pasākumi būtu adekvāti un piemēroti konkrētajai organizācijai un situācijai. Kontroles pasākumiem ir jābūt efektīviem, neviena organizācija nevar sekmīgi darboties, ja netiek lietoti kontroles pasākumi.
Iekšējās kontroles sistēma ir ļoti svarīga apstākļos, kas apgrūtina organizācijas efektīvu darbību, piemēram: ekonomiskās krīzes, pieaugoša konkurence, strauja ekonomikas vai tehnoloģiju attīstība. Iekšējās kontroles sistēma ir kā vadības pamatinstruments organizācijas vadības procesā, kas var palīdzēt risināt visas organizācijas problēmas.
Galvenā ideja ir, ka iekšējās kontroles sistēma ir būtiska katra uzņēmuma darbības sastāvdaļa un uzņēmuma vadītājs ir atbildīgs par efektīvas iekšējās kontroles sistēmas izveidošanu uzņēmumā, lai varētu nodrošināt mērķtiecīgu, efektīvu un labi organizētu uzņēmuma darbību.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties