Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:973911
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    5
1.  Iedzīvotāju labklājības līmenis un nabadzības risks    8
2.  Vidējais patēriņa cenu līmenis 2010 gada septembrī    11
  Secinājumi    11
Darba fragmentsAizvērt

Par cik ar vien aktuālāks jautājums kļūst iedzīvotāju labklājības līmenis, šininī referātā nolēmu pievērsties šim jautājumam. Diemžēl jāatzīst,ka nācās izmantot novecojušus datus.Jo publiskai pieejai ir pieejami tikai tādi.To varētu zskaidrot ar to,ka tādi pētijumi izraisītu negāciju sabiedrībā.Jo reālā aina uz šo dienu būtu ļoti pesimistiska.
Neskatoties uz to,ka statistika šinī jautājumā tiek izmantota vairāk , kā politiskais ierocis autors centās ielūkoties šo skatļu būtībā un prognozēt situāciju tuvākajai nākotnei. Kura mūs sagaida jau šogad,pēc Valsts budžeta pieņemšanas. Kā jau vis labākais indikātors šim procesam ir mājsaimniecības un to dzīves kvalitāte. Referātā tiks apskatīti Centrālās Statistikas Pārvaldes dati uz 2005.gadu,kuros tiek atainoti iedzīvotāju un mājsaimniecības parkt spēja un nabadzības riski.Tai skaitā arī apskatīti pasākumi,ko tolaik plānoja valdība. Diemžēl patreiz par šiem plāniem ir aizmirsts,tie ir palikuši tikai, kā skaists “uzraksts uz papīra”! Pat neiedziļinoties patreizējā cenu par pakalpojumiem un preču klāstu apmēru,un mājsaimniecību reālajiem ienākumiem var secināt,ka tuvākais laika periods būs nepārvarami smags daudzām mājsaimniecībām.
Taču ienākuma pieaugums nebija vienmērīgs dažāda tipa mājsaimniecību grupās, pilsētās un laukos. Palielinājās plaisa starp Rīgu un tās reģionu un pārējo Latviju. Pats par sevi ienākumu nevienlīdzības pieaugums nevar tikt uzskatīts par negatīvu faktu, taču zināmos apstākļos tas var palielināt nabadzības risku, uzskata CSP.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties