Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Iedzīvotāju ienākuma nodokļa kontrole un uzskaite Valsts ieņēmumu dienestā Vidzemes reģionālās iestādes Valmieras nodaļā

     

    Referāts25 Ekonomika

5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:856225
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Valsts uzdevums ir nodrošināt iedzīvotājiem atbilstošu dzīves līmeni, pamatizglītību, sociālo un personas drošību. Šā mērķa īstenošanai valstij ir nepieciešami līdzekļi, kas rodas apzinīgi un godīgi maksājot nodokļus, tajā skaitā -iedzīvotāju ienākuma nodokli. Tādēļ svarīgi ir šo nodokļu pareiza aprēķināšana un ieturēšana, lai panāktu šo nodokļu pilnīgu pārskaitīšanu budžetā.
Iedzīvotāju ienākumu nodoklis ir viens no Latvijā maksājamiem tiešiem nodokļiem, kas skar vislielāko nodokļu maksātāju grupu. Šo nodokli saņem valsts un pašvaldību budžeti.
Kvalifikācijas darbā tiek pētītas problēmas, kas rodas iedzīvotāju ienākuma nodokļa (turpmāk- IIN) maksātājam aprēķinot un Valsts ieņēmuma dienesta (turpmāk-VID) darbiniekam pārbaudot nodokļa aprēķināšanas pareizību tā nodrošinot nodokļu pilnīgāku iekasēšanu. Liela uzmanība tiek pievērsta likuma izskaidrošanai.
Valsts ieņēmumu dienesta stratēģijas nodokļu administrēšanā, nodokļu kontrolē, kas atklāja, ka galvenais VID uzdevums ir nodokļu iekasēšana un mūsdienīga organizācijas izveide, kuras uzmanības centrā būtu klients. Pētīta tiek nodokļu nemaksāšanas problēma – “aplokšņu algas”, kas Latvijā ir būtiska. Īss ieskats nodokļa maksātāju skaitā un pašvaldību budžetos iemaksāto summu salīdzināšana pēc VID datiem.
Darba mērķis ir analizēt problēmas, kas rodas iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājiem aprēķinot un VID darbiniekiem pārbaudot nodokļa aprēķināšanas pareizību tā nodrošinot nodokļa pilnīgāku iekasēšanu, izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus.
Darbā risinātie uzdevumi ir:
a) parādīt iedzīvotāju ienākuma nodokļa struktūru, objektus, maksātājus;
b) pētīta tiek VID loma nodokļa administrēšanā un nodokļa maksātāju izglītošanā;
c) pētīta tiek nodokļu nemaksāšanas problēma – “aplokšņu algas”, kas Latvijā ir būtiska.
Pētījums ietver sevī četru gadu periodu – (2002. – 2005.). Par izziņas avotiem darbā kalpo Latvijas Republikas nodokļu likumi, Ministru Kabineta noteikumi, VID nepublicētie dati, speciālā literatūra par nodokļiem, mācību materiāli, statistisko datu krājumi, publikācijas Internetā un laikraksti. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −9,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1136695
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties