Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:298165
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Skolā, kā izglītības iestādījums ir vieta, kur jau no bērnības un ilgus gadus cilvēkbērns atrodas. Šai iestādē notiek vairākums procesu, kas cilvēku padara par cilvēku –saskarsme ( ar saviem vienaudžiem un skolotājiem), izziņa (teorētiskās zināšanas) un darbs ( iemācīties mācīties, pielietot zināšanas un attīstīt saskarsmes prasmes). Šie procesi ir vieni no galvenajiem, kas cilvēku ved uz kultūru un veido identitāti. Var izdalīt sekojošos identitāti veidojošos galvenos komponentus.
Pasaule, Visums( arī Dievs).
Pats subjekts (personība), vecumposms.
Rase, Šķira, kārta (u. c. lielās grupas).
Mazās grupas (formālās un neformālās).
Cits cilvēks (realitātē un ideālā).
Priekšmeti, parādības, dzīvnieki.
(1.12.)
Skolā skolotājam ir jārēķinās ar visiem komponentiem. E. Ēriksona atziņa „saskarsme notiek Ego līmenī, kur katra saskarsmes partnera Ego visu informāciju pārbauda gan sensori, gan ar jūtām, gan apzināti, gan neapzināti. Tā apstiprina vai neapstiprina viņa identitāti”.
Skolotājam varētu teikt ir tas smagais uzdevums būt piemēram, palīdzēt skolēnam savas identitātes veidošanā. Skolotāja- skolēna, kā arī skolēnu savstarpējo attiecību mijiedarbība ir ļoti sarežģīts un daudzpusīgs process un šeit var rasties visdažādākās problēmas. Autori izceļ vairākus jautājumus, kā ceļu uz identitātes veidošanās nosacījumu atklāšanu :
kā skolā ienāk sabiedrībā valdošās kultūras un tehnoloģiju formas. Kā skolotājs palīdz veidoties skolēna kompetences izjūtai un gatavībai nākotnē iekļauties (es teiktu) reālajā sabiedrības situācijā un šo kompetenču spēja izmantot.
Kā skolotājs rada iespēju skolēnam identificēt sevi jaunajām dzīves lomām, attīstīt jaunrades, (arī iniciatīvas) spējas.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties