Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:624718
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.12.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Kas ir identitātes likums?    4
1.  Pārkāpumi valodas specifikas dēļ    5
1.1.  Noteiktība in attīstība    5
  Amfibolijas kļūda    6
  Sofistika, kā šķietama gudrība    7
  Evlata sofistika    8
  Secinājumi    9
  Izmantotā literatūra    10
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Identitātes likums postulē, ka katrā konkrētā domāšanas procesā terminiem jābūt stingri noteiktiem un pārdomu gaitā jāpaliek nemainīgiem. Viss it kā ir nepārprotams. Ir daudz vieglāk kontaktēties un saprast cilvēku, kura domas nav strauji mainīgas un kurš savos izteikumos nav izplūdis un nekonkrēts, savā garīgaļā stājā ir stingrs un konsekvents. Bet tā tas ir tikai līdz zināmai robežai, proti, identitātes likuma darbība nav neierobežota. Šis likums nav piemērojams visām situācijām un gadījumiem.
Protams, tas nenozīmē, ka identitātes likums vispār nav spējīgs darboties. Problēmas ir vienīgi par identitātes likuma darbības robežām. Bet, lai tās noteiktu, nedaudz jāielūkojas cilvēka izziņas īpatnībās.
Kā mēs nonākam pie jaunām zināšanām? Protams, ka balstoties uz iepriekšējām, nosacīti vecajām atziņām. Vai šīs iepriekšējās zināšanas ir kaut kādā veidā organizētas? Vai šī organizētība speciāli jāveicina? Noteikti, jo pretējā gadījumā nekas labs nesanāks.
Identitātes likums prasa, lai domas apjoms un saturs būtu stingri noteikts un pārdomu gaitā paliktu nemainīgs. Šī nemainība vienlaikus raksturo jauna viedokļa, koncepcijas un teorijas pamatus. Lai nonāktu pie jaunā, jābūt viennozīmībai, stingrībai un noteiktībai vecajā. Taču ar to identitātes likuma kompetences sfēra izbeidzas. Turpinot celtniecību, liekot uz nostabilizētiem pamatiem jauno atziņu konstrukcijas, domas apjoms un saturs neapšaubāmi mainās, rodas citi dalījumi, stingrā noteiktība un patstāvība zūd.
Tātad, identitātes likumā, katrā konkrētā domāšanas procesā terminiem jābūt stingri noteiktiem un pārdomu gaitā jāpaliek nemainīgiem.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties