Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:549947
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
Ievads    3
II  īsa ebreju vēsture    4
III  Ebreji Latvijā    5
Darba fragmentsAizvērt

Holokausts. Šī tēma nav izvēlēta nejauši. Noskatoties S. Kinga filmu “Šindlera saraksts”, kas ļoti dziļi mūs aizskāra, mēs arī izdomājam, ka projekta darbs varētu būt par šo tik ļoti sasāpējušos tēmu, jo holokausts, tieši vai netieši, tomēr ir skāris daudz pasaules valstu. Arī Latviju.

Holokausts. Kas tad īsti ir holokausts? Holokausts tas ir ebreju iznīcināšana bez īpaša pamata, kas īpaši populāra kļuva nacistiskajā Vācijā Otrā pasaules kara laikā. Tikai tāpēc, ka cilvēks ir ebrejs, viņš tika nicināts un vajāts.

Zinātniski pētnieciskā darba mērķis ir - iepazīstināt tā lasītājus ar holokaustu, tā norisēm.

Zinātniski pētnieciskā darba uzdevumi ir :

Ieskatīties ebreju vēsturē
Izpētīt holokausta rašanos
Parādīt ebreju vēsturi un holokausta gaitu Latvijā un pasaulē

Mūsu projekta darba patstāvīgajā daļā iepazīstināsim lasītāju ar filmas
“Šindlera saraksts” notikumiem un mūsu pārdzīvojumiem to skatoties. Filma ir balstīta uz patiesiem faktiem, tāpēc, mūsuprāt, tā ir ļoti interesanta.
Projekta darbs piedāvā arī iespēju iepazīties ar dažādiem gan vēsturiskiem, gan arī ar LR prezidentes dokumentiem un runām par ebreju genocīdu.
Mīts par ebreju tautas ciltstēvu Abraāmu un viņa ģimeni vēsta, ka sākotnēji viņi dzīvojuši Mezopotāmijā (tagadējā Irāka) pie Eifratas upes. No turienes Abraāma cilts devusies uz Kanānas zemi (tagadējā Izraēla). Nosaukums ebreji radies no vārda ever jeb ivrim, kas nozīmēja – no citurienes (no upes otrās puses) atnākušie. Pakāpeniski ebreji sadalījās 12 ciltīs. Vairāk nekā 100 gadus pirms mūsu ēras nodibinājās apvienotā Izraēlas valsts, kuras valdnieki bija Zauls (1024 – 1004 g. p.m.ē.), tad Dāvids, Zālamans u.c. 962. g .p.m.ē. Izraēlas valsts sašķēlās divās daļās: Izraēlā (ziemeļos) un Jūdejā (Jūdā) (dienvidos). 722. g. p.m.ē. Asīrija iekaroja Izraēlu un sagrāva tās valstiskumu. 586. g. p.m.ē. tika izpostīta Jeruzaleme, bet Jūdeja kļuva par Jaunbabilonijas provinci. Vēlāk jūdi nonāca persiešu, pēc tam maķedoniešu un grieķu valdnieku varā, taču saglabāja savu reliģiju, kopības apziņu un tradīcijas. Neilgi pirms mūsu ēras sākuma ebreju zemes iekaroja Romas impērija. Tā deva tām jaunu nosaukumu – Palestīna. Vairākkārt tauta sacēlās pret romiešu kaklakungiem, taču neveiksmīgi. Roma un tās pēctece Bizantija aizliedza ebrejiem viņu dzimtajā zemē piekopt savas reliģiskās un etniskās tradīcijas, pat pastāvīgi dzīvot galvaspilsētā Jeruzalemē.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties